torsdag 11 februari 2010

Mer om bokrean

Naturligtvis fick även dottern en del från årets bokrea. Men jag tyckte inte att utbudet var så stort.

Nils Holgerssons underbara resa - Selma Lagerlöf (ett måste för en liten Nobelbloggare)
Pricken - Margret Rey (fint om olikheter)
Krokodilen och Giraffen : vilket kärlekspar! (Om ett udda kärlekspar på äventyr)
Det blåser på månen - Eric Linklater (spänning för framtida bruk)
Hur dromedaren fick sin puckel - Rydyard Kipling (en Nobelpristagare till)
Kalle och chokladfabriken - Roald Dahl (äventyr bland godiset)
Pelle Svanslös-boken - Gösta Knutsson (klassiskt om snälla och stygga katter)

Dessutom fick dottern ytterligare en kapitelbok om barnen i Bullerbyn. Vi har nu läst den första och dottern tycker mycket om konceptet med kapitelböcker. Första Bullerbyboken har dessutom alldeles lagom långa kapitel.

1 kommentar:

  1. Jag har också beställt "Krokodilen och Griffen", fast jag inte har små barn själv. Det är en helt underbar bok som jag bara måste ha. Hoppades att den tillslut skulle komma på rean. Jag köper en del barnböcker som jag tycker har det där lilla extra. Böcker kan man ju inte ha för mycket utav. ;-)

    SvaraRadera