torsdag 26 mars 2009

Tematrio - upplägg

Ja, då har jag bestämt mig för att verkligen starta en Tematrio. Det var ganska många som var positiva, så jag gör ett försök. Min avsikt är att posta en ny Tematrio varje vecka, troligen på måndagar. Hoppas ni kommer att delta och ha kul!

Tematriosarna (hur gör man plural av detta ord egentligen?) kommer så klart att bestå av en fråga eller en uppmaning att berätta om tre böcker utifrån ett tema. Inledningsvis kommer ämnena att baseras på aktuella händelser och geografi. Jag har själv tyckt att det varit intressant att försöka vidga mitt läsande geografiskt och hoppas att ni tycker likadant. Dessutom kommer jag att försöka få till utmaningar utifrån litterära genrer, men det är inte så lätt när jag själv mestadels läser "vanliga" romaner. Nåväl jag får göra mitt bästa.

Om ni har lust att bidra med temaförslag tar jag gärna emot sådana. Ni kan antingen posta här i kommentarerna eller maila mig på adressen ni hittar i högerspalten. Nu ska jag försöka få till några utmaningar att ha på lager :-)

3 kommentarer:

 1. Att vidga vyerna geografiskt tycker jag känns angeläget. Själv faller jag oftast in i "den vanliga lunken" och så blir det en bok med hemvist i den angolsaxiska sfären. Jag tycker att det skulle vara roligt att utforska många andra kulturer och länder! Även små länder. Ser fram emot en trio!

  Tackar dig också för att du vill lägga ner tid på detta. En verkligt spännande utmaning för oss andra bloggare. Kramar till dig från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Det här blir kul!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket Ingrid, kram :-)

  Hoppas det Snowflake.

  SvaraRadera