fredag 27 mars 2009

Blodboken

Den lilla blodboken Vem blöder av Stina Wirsén, som Bokmania skrev om tidigare under veckan, skulle vi behövt idag. För idag hände det där som alla föräldrar till dagisbarn räds, de ringde och berättade att dottern ramlat och gjort sig illa.

Kvickt lämnade jag jobbet och hittade en blodig, men samlad liten tjej på dagis. Hon hade lyckats slå i näsan, munnen och ögonbrynet. Jag förstår att personalen blev lite betänksamma, hon hade nog blött en hel del. Som tur är ser det ut att vara mest "kosmetiska" skador. Hon har en bula på näsan och fläskläpp, men tänderna har klarat sig. Men "blodboken" ska jag köpa, för den kan vara bra att läsa så det blir lite avdramatiserat.

När jag ändå är inne på temat skulle jag vilja be om tips på böcker med barn som går till tandläkaren, ligger på sjukhus, får spruta osv... Det kan vara bra att ha lite sådan litteratur hemma.

6 kommentarer:

 1. Totte går till doktorn minns jag från förr, men vet inte om den finns kvar.

  SvaraRadera
 2. Men stackars liten, hoppas lilltjejen är bättre idag.

  Maria M.

  SvaraRadera
 3. Isaberg förlag har gett ut tre böcker om Samuel och Linnea som går till tandläkaren, bvc och biblioteket. Alla tre finns fortfarande att köpa via bokhandeln och är med fotografier.

  Rätt fin vill jag minnas att jag tyckte att tandläkarboken var.

  SvaraRadera
 4. Totte har jag också minnen av, ska kolla om den fortfarande finns.

  Tack Maria, hon är pigg och glad som vanligt. Bara lite svullen, men tycks inte ha ont.

  Isaberg ska jag kolla upp Boktoka, tack för tipset :-)

  SvaraRadera
 5. Mitt minsta barnbarn älskar
  Nanna och doktor Snäll
  av
  Rose och Rebecka Lagercrantz

  lena K E

  SvaraRadera
 6. Tack Lena, den titeln var ju underbar. Ska leta på bibblan efter boken.

  SvaraRadera