lördag 28 mars 2009

Nostalgia - hästpocket


Idag har jag rensat och städat i klädkammaren. Där fanns en hel del skräp och fantastiska skatter från förr. Åh, så fina min små pocketböcker med hästtema är. Konstigt nog minns jag dessutom fortfarande vad flera av dem handlar om, detta trots att det nog är 35 år sedan jag läste dem. Vad jag älskade hästar och allt som hade med både deras skötsel och ridning att göra. Ja, jag tycker fortfarande mycket om hästar, fast jag rider inte längre. De små böckerna handlade ofta om nybörjartjejer som fick häst och lärde sig mycket. Dessutom tycker jag det nätta priset av 1.95 för en bok vore alldeles lagom :-) Finns det fler än jag här som har sina små hästböcker kvar?

4 kommentarer:

 1. Jag vet inte om jag har mina hästböcker kvar- tyvärr gavs de nog bort till biblioteket för några år sedan men jag minns att jag hade hela serien om Jill (av Ruby Ferguson)- även något som hette Silverörnens ridskola (minns inte nu författaren). Jag var hästtokig från ålder 8 till 13. Jag rider heller inte längre och är nog egentligen lite rädd för hästar... de är väldigt vackra men respektingivande också.. och de kan vara farliga både bak och fram s a s.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är väl just det att de kan vara farliga som lockar... :-)

  SvaraRadera
 3. Javisst har jag en hel drös hästböcker liggandes, (Wahlströms ungdomspocket). Bäst kommer jag dock ihåg hundböckerna om Kicki och hennes zalukitik Tazi.

  SvaraRadera
 4. Hundböcker visste jag inte ens att det fanns. Jag skulle nog tyckt om dem också.

  SvaraRadera