tisdag 17 mars 2009

Nykomlingar

Två fina böcker jag har köpt via Bokbörsen. Att läsa Lolita i Teheran handlar om illegala bokstudier i en fundamentalistisk diktatur. Snowflake tipsade mycket passande om denna bok på kvinnodagen, ni kan läsa vad hon skrev här. En arbetskamrat tipsade om Kenzaburo Oes Mardrömmen och menade att den, förutom att vara bra, hade relevans för vårt arbete vid barnhabiliteringen. Båda böckerna ligger nu i den digra läshögen...

2 kommentarer:

  1. Jag är nästan avundsjuk på dig som har läsupplevelsen av "Att läsa Lolita i Teheran" framför dig. Har du läst "Lolita"? Jag blev inspirerad att läsa Nabokovs roman också (nästan parallellt med Teheran-boken), det kändes helt naturligt för att förstå bättre. (Båda recensionerna finns förstås på min blogg.)

    SvaraRadera
  2. Jag har köpt även Lolita och tänker nog läsa den innan. Ska kolla dina recensioner :-)

    SvaraRadera