lördag 28 mars 2009

Dokusåpor


Ja, nu har jag två favoritdokusåpor som jag följer igen. Dokusåpor med interna utröstningar, pakter och tjafs har aldrig intresserat mig. Inte heller den varianten där man ska titta på täcken som guppar och tycka att det är kittlande. Men, dokusåpor där människor tävlar med sitt (yrkes)kunnande fascinerar mig. Jag tycker helt enkelt om att se människor som är duktiga.

Tidigare har jag seet en del musikrelaterade såpor, bl a Fame Factory och West End Star. Allra bäst var dock den engelskproducerade serien om operasångare. Fantastisk musik. Jag har sett en del Top Model, men där är igenkänningsfaktorn ganska låg... Då tycker jag bättre om Project Runway där designers tävlar för att skapa spännande kreationer på kort tid och med små medel. Shear Genious som handlade om styling och frisyrer var också intressant att följa. Jag har numer viss teoretisk kunskap när det gäller såväl design, som klippning. Synd bara att jag inte har någon praktisk fallenhet för någondera. Den nya såpan jag började följa igår var Top Chef. Den går tyvärr inte på svensk, utan på norsk (eller möjligen dansk) TV3. I Top Chef lagas det mat med ovanliga råvaror, under tidspress och i udda miljöer. Mycket intressant, tycker jag.

5 kommentarer:

 1. Projet Runway är ju så kul! De är så duktiga och ofta så distinkta personligheter. Som Laura för ett par säsonger sen, och Uli som gjorde de där svepande vackra klänningarna. I år har jag ännu inte hunnit få nån favorit, har du?

  SvaraRadera
 2. Åh ja! Project Runway gillar jag skarpt- och jag har även sett på Shear Genius- tycker det är helt underbart att se på kreativa människor- när de skapar. Jag minns Austin (hette han inte så) från en tidigare säsong av Runway- han skapade verkligt vackra klänningar- sådana som man bara kan drömma om.... Jag kan inte själv sy två raka stygn men jag blir ändå alldeles till mig i en tygaffär och frestas ofta (men förnuftet tar trots allt överhanden)- jag önskar att jag kunde sy.....

  SvaraRadera
 3. Ja både Laura och Uli minns man för deras fantastiska klänningar. Nej jag har ingen klar favorit ännu, men jag har uppmärksammat tjejen med 40-talsstil.

  Ja Ingrid, Austins kläder var alldeles underbara. Så ljuva - dvs inte alls min stil egentligen *fniss*

  SvaraRadera
 4. Men den går på svenska TV3, jag såg den igår! Blev genast fast. Jag har också tittat mycket på FF, Top Model och Project Runway! För att inte tala om Hells Kitchen som jag var väldigt förtjust i...

  SvaraRadera
 5. Ja, PR gick igår, men inte Top Chef, väl? Hells kitchen har jag faktiskt missat.

  SvaraRadera