söndag 25 oktober 2009

Stora Bloggpriset

Jag har fått ett uppdrag jag är glad över, jag har fått en plats i Bloggpanelen för Stora Bloggpriset 2009. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men tackar och bugar. Bloggpanelen består av ett hundratal finfina bloggare, länkar till dem alla kan ni hitta i högermarginalen här. På Stora Bloggprisets hemsida kan också man läsa att:

"Stora Bloggpriset är ett årligen återkommande evenemang för att utse årets bästa svenska bloggare. Bakom priset, som instiftades 2008, står Aftonbladet och Bloggportalen och syftet är att främja goda prestationer inom svenskt bloggande. Fem finalister i varje kategori nomineras av en bloggpanel och vinnarna kommer utses av svenska folket genom en webbomröstning."

Årets kategorier är:

* Nöje & kultur
* Mode
* Sport
* Vardagsliv & fritid
* Politik & samhälle
* Prylar & teknik
* Design & inredning

Min insats i panelen består av att nominera en blogg i varje kategori och min önskan är att lyfta fram bra bloggar som ännu inte blivit uppmärksammade. Med tanke på att jag sällan läser bloggar om annat än det som intresserar mig vill jag har tips från er. Posta era tips i kommentarerna och välj gärna bloggar som på något sätt uttrycker engagemang för rättvisa, miljötänkande och mångfald.

Läs andra bloggares inlägg om

10 kommentarer:

 1. Jag fick också ett erbjudande om att vara med där, men jag avböjde eftersom jag är så insnöad på kulturbloggar och bloggar som på något vis skriver om hantverk eller pyssel. Sportbloggar läser jag aldrig, inte heller om Prylar & teknik. Vete rackarn om jag hade kunnat nominera någon inom Politik & samhälle, heller... Det var lite dumt att man skulle nominera ur varje kategori - det skulle vara bättre om man fick nominera bara i de kategorier där man verkligen har inblick.

  SvaraRadera
 2. Hade jag tagit tag i min Är det verkligen svårt att vara grön? och skrivit lite mer än tre inlägg hade jag tipsat om den (till nästa år planerar jag att använda den mer, men det hjälper ju inte nu), men nu låter jag istället bli. ;)

  Kul grej dock, jag tvivlar på att någon av mina bloggar kvalar in som kandidater. Man får alltid lite nya lästips av att se vilka som vinner och nomineras.

  SvaraRadera
 3. http://vegofamiljen.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Mitt tips är http://off-grid.se/
  /Åsa L

  SvaraRadera
 5. Jag är också tämligen inskränkt i mitt bloggläsande, men tycker att detta är ett tillfälle att bredda mig. Det finns väl få människor som läser alla kategorier.

  Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 6. Ska man inte nominera flera bloggar i varje kategori? Det trodde jag. Hur som helst så får du gärna nominera mig i kategorin "Nöje och kultur"
  :)

  SvaraRadera
 7. Grattis! Det känns som att det är en stor utmaning och lärorikt att vara med. Kollade listan och det var en bred mix. Ska fundera på lämplig kandidat. Återkommer.

  SvaraRadera
 8. Jag kan bidra med två bloggar som jag läser ibland, och tycker mycket om. Politik och samhälle borde väl vara rätt kategori för dem:

  Amningsbloggen
  http://amningsbloggen.blogspot.com/

  och

  Barnläkarbloggen
  http://barnlakarbloggen.se/blogg/

  SvaraRadera
 9. Bernur
  Hermia
  Vixxtoria

  SvaraRadera
 10. Jag tycker absolut att du ska kolla in http://www.hejaabbe.com om du inte gjort det. Den handlar om en liten kille med hjärtfel och ett syndrom och hans pappa skriver så himla bra så att man skrattar och gråter om vartannat.

  SvaraRadera