torsdag 8 oktober 2009

Ladbrokes, just nu...

Amos Oz 4.00
Herta Müller 4.00
Joyce Carol Oates 6.00
Philip Roth 6.00
Thomas Pynchon 8.00
Adonis 10.00
Assia Djebar 10.00
Haruki Murakami 10.00
Mario Vargas Llosa 10.00
Thomas Transtromer 10.00

Så här ser 10-i-topp ut för närvarande. Jag har läst hälften av dem (Oz, Müller, Oates, Roth och Vargas Llosa) och jag har även böcker av Djebar och Murakami, som jag är övertygad om att jag kommer att tycka om. Lyrik är inte mitt område, men Tranströmer vore ju väl förtjänt...

Nu börjar det bli spännande att vänta!

7 kommentarer:

 1. Jag känner mig nästan lite uppspelt, ska bli så spännande att få veta vem det blir. Tyvärr är jag inte hemma så kan inte se det live. Jag hoppas på Oz eller Murakami.

  SvaraRadera
 2. Wow! Jag har böcker hemma (som jag faktiskt till största delen läst också) av sju av de tio. Verkar ju nästan lite overkligt "bra", så jag tror det blir någon HELT annan föfattare! :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, det har ju aldrig varit någon som jag läst förut, så jag tänker som Titti, att då är det inte nån av lågoddsarna på Ladbrokes. Men vad har du för statistik på det Lyran? Hur många av pristagarna har du läst innan de blev pristagare? Om det hänt ofta så är jag benägen att tro att det blir nån av de du läst nu :-)

  SvaraRadera
 4. Hehe, i år är första gången jag läst Pristagaren innan hon blev pristagare :-)

  SvaraRadera
 5. Så, man ska inte tro på statistiken alltså. Men det är ju ingen nyhet.

  SvaraRadera
 6. Men hur kom det sig egentligen att Müller steg upp till plats två på Ladbrokes lista från ingenstans på en vecka?

  SvaraRadera
 7. Ja, det kan man ju fundera över...

  SvaraRadera