fredag 2 oktober 2009

Persepolis

Bokhoras fredagsfråga handlar denna vecka om genrer vi undviker och mitt svar är att jag undviker BOATS, läser få deckare, ännu färre SF och absolut inga tramsandliga böcker. Fram till förra veckan skulle jag också sagt att jag inte läser serier, jag roades inte speciellt av serier som barn/tonåring heller. Ändå köpte jag Marjane Satrapis Persepolis på Bokmässan och har i princip sträckläst den. Jag är oerhört imponerad över hur små medel författaren använder för att skapa inre bilder hos mig som är klart mer detaljerade och realistiska än de schematiska teckningarna i boken. Kort handlar Persepolis om en ung kvinnas sökande efter en identitet och ett land som går från kaos till förtryck. Boken är mycket läsvärd!7 kommentarer:

 1. Försök få tag i filmen om du kan! Jag såg den förra veckan och blev väldigt berörd. Den är alltså animerad. Vacker och suggestiv!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, ska kolla efter filmen :-)

  SvaraRadera
 3. Jag undviker också gärna serier men har lockats av många goda recensioner av "Persepolis" (inklusive din egen)- det blir nog en beställning snart......

  SvaraRadera
 4. Ja, det var intressant att ta del av en helt ny uttrycksform (ny för mig alltså).

  SvaraRadera
 5. Läs Shaun Tans The Arrival också.Du kommer att gilla den.

  SvaraRadera
 6. Ja visst var den alldeles, alldeles underbar!

  SvaraRadera