söndag 18 oktober 2009

Snygga böcker

För någon vecka sedan fick jag en förfrågan från Svensk Bokhandel om att svara på en enkätfråga i tidningen. Eftersom jag inte ville röja min identitet blev det dock så att jag inte medverkade. När nu tidningen nu utkommit vill jag passa på att ställa frågan här på bloggen också:

* Vilket svenskt förlag gör snyggast böcker? (Svaret ska vara mellan 230 och 250 tecken inklusive blanksteg.)

Det där med antal tecken tyckte jag var lite besvärligt, men det gjorde det hela till en kul utmaning.

Mitt svar följer här nedan, vad svarar ni?

Två svenska förlag utmärker sig när det gäller att ge ut estetiskt tilltalande böcker. Elisabeth Grates utgåvor och Brombergs Nobelklassiker karaktäriseras till det yttre av en sparsmakad elegans, som stämmer väl överens med böckernas innehåll.

5 kommentarer:

 1. Jag är väldigt förtjust i Sekwas böcker. Gillar den mjuka inbindningen och de fina omslagen. Den röda soffan till exempel, den får ligga framme för att den ser så inbjudande ut. Håller helt med om Grates omslag också.

  SvaraRadera
 2. Missade att det stod svenskt förlag i frågan i tidningen.:-) Tyckte det var så konstigt att alla svarade med svenska förlag och helt ignorerade Penguin och Harper Collins men det förklarar ju saken, haha. Ska inte läsa så snabbt i fortsättningen.:)

  SvaraRadera
 3. Japp, Sekwa är med bland mina favoriter också. Särskilt Den röda soffan :-)

  Det finns ju en viss konkurrens om man tittar utanför Sverige...

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig tänkt mig att jag bloggar anonymt, men när jag fick samma fråga ville jag inte heller svara på grund av att jag inte ville lämna namn och foto. Men här svarar jag gärna!

  Jag gillar också Brombergs förlags omslag, men även de som inte hör till Nobelklassikerna.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte ens tänkt på att du är helt anonym! Du känns inte anonym liksom :0)

  SvaraRadera