lördag 3 oktober 2009

Fullträff

Äntligen har jag hittat en ljudbok som fungerar på alla sätt. Jag har försökt lyssna på massor av böcker senaste tiden, men inte funnit något jag gillat. Antingen har uppläsaren läst för sakta, läst på jobbig dialekt eller överdramatiserat texten. Men nu har jag börjat lyssna på Rolf Lassgårds uppläsning av Ut och stjäla hästar av Per Petterson. Den är perfekt! Jag hade ju tänkt läsa boken i december, men får väl stuva om lite i läsplanerna. Vilken fin bok detta är, jag blev omedelbart intresserad av den gamle (?) mannen och hans uppväxt.

10 kommentarer:

 1. Visst är den underbar, jag lyssnade till den när den gick på P1 för något år sedan och blev förälskad i just Rolf Lassgårds sätt att läsa.

  SvaraRadera
 2. Boken är väldigt vacker, hemsk och bra. och Lassgård har ju en skön röst, så jag förstår att du är glad.

  SvaraRadera
 3. Kanske något att testa, att lyssna menar jag. Jag har aldrig kommit igenom en ljudbok. Om inte annat ska jag läsa boken när vi befinner oss på europaresa.

  SvaraRadera
 4. Boken är jättebra men jag klarar inte ljudböcker. Jag somnar ofelbart och boken rullar på - sen vet jag inte var jag var.

  SvaraRadera
 5. Jag säger som "lustigkulle"- bra bok men jag klarar heller inte av ljudböcker. Jag somnar direkt- och glömmer helt var jag var någonstans.

  SvaraRadera
 6. Eg liker ikkje lydbøker, eg kjenner meg ofte litt umyndiggjort som lesar, når andre les for meg. Det blir deira bok og ikkje mi, på ein måte. Men Ut og stjæle hester er veldig god. Som tekst.

  SvaraRadera
 7. Den lyssnade jag på nyligen och hade ett lite ambivalent förhållande till både boken och uppläsningen. Lassgård läser bra, men så fruktansvärt långsamt. Fast det passar å andra sidan till texten. Och texten är bra men så långsam och överdrivet detaljerad. Fast det passar å andra sidan till berättelsen.

  SvaraRadera
 8. Jag kanske borde ta och prova på den här ljudboken. Har aldrig lyckats ta mig igenom en ljudbok eftersom jag tycker att alla läser för långsamt :p Men det hade varit skönt att ha nåt att lyssna på nu när jag har många tröttna vi vintermorgonar på bussen framför mig.

  SvaraRadera
 9. Det är svårt att hitta rätt ljudböcker, men det finns en del. Jag ska försöka sammanställa lite tips.

  SvaraRadera