fredag 2 oktober 2009

Tillkännagivandet av Nobelpriset

Svenska Akademien har beslutat tillkännage namnet på årets Nobelpristagare i litteratur torsdagen den 8 oktober kl. 13.00 i Börssalen. Måtte Peter lyckas öppna dörren ;-)

10 kommentarer:

 1. Nej inte en, flera :-) Jag tycker att könsfördelningen bland pristagarna är bedrövlig och det finns mängder av kvinnor som förtjänar priset i LIKA HÖG GRAD som männen. Maryse Condé och Herta Müller är två av mina favoriter. Jag har ännu inte läst Assia Djebar, men blir inte ledsen om hon vinner. Jag är också mycket förtjust i Amos Oz och kommer att bli glad om hans namn uttalas med pompa och står på torsdag. Men gladast blir jag ändå om Tranströmer får priset.

  SvaraRadera
 2. Ha! Jag var helt säker på att Amos Oz redan fårr priset :0) Där ser man vilken koll man har. Själv har jag alltid bara en önskan: att jag har läst något av pristagaren redan. Har nog hittills aldrig hänt ;0)

  SvaraRadera
 3. och Med fårr menar jag förstås fått :0)

  SvaraRadera
 4. Det har hittills aldrig hänt mig heller cecber...

  SvaraRadera
 5. Jag drömmer fortfarande om att Joyce Carol Oates ska få det, då är min lycka så stor, men Amos Oz är även det en favorit. Är mest glad om jag vet vem vinnaren är :)

  SvaraRadera
 6. Och jag skulle vara glad om jag kände igen namnet. :)

  SvaraRadera
 7. oops! redan på torsdag.

  Jag vill ha ett lyrikpris - Adonis + Tranströmer! För lyrikens skull och för fantasiens skull och för dem som utan löfte om belöning formulerar ( sätter ord på ) våra liv. Så att de inte glöms.

  I andra hand Joyse Carol Oats.

  SvaraRadera
 8. Så spännande det ska bli!! Håller tummarna för Achebe!!

  SvaraRadera
 9. Jag läser inte mycket lyrik, men visst skulle det allra bästa vara att Tranströmer får priset. Fast jag vet inte om han vill det.

  SvaraRadera