tisdag 6 oktober 2009

Eller Ismaïl Kadaré?

Ismaïl Kadaré har också klättrat på Ladbrokes lista och ger nu 11 ggr pengarna. Jag har inte läst något av denne författare men både Petter och Violen har rekommenderat honom. Om författaren kan man på Wikipedia läsa att han från 1960-talet var en av Albaniens ledande kulturpersoner. I kritik mot den då rådande socialrealismen använde Kadaré tidigt i sitt författarskap en allegorisk form för sitt berättande. Han har jämförts med både Gabriel García Márquez och Franz Kafka.

Vare sig Ismaïl Kadaré erhåller årets Nobelpris, eller inte, är han en författare jag blivit nyfiken på. Så hur vår resrutt än kommer att läggas upp kan man känna sig ganska säker på att något av denne författare kommer att finnas på litterturlistan. Aprils frusna blommor låter väl lockade, tycker ni inte det?

4 kommentarer:

 1. Håller med om att det låter spännande! Kanske en outsider?!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar att du stavar hans namn rätt, jag orkade inte göra det.....:-)
  Kul att han är med på listan nu, det är han värd......

  SvaraRadera
 3. Åh, det lät väldigt spännande. Läs snarast och rapportera, vet jag :)

  SvaraRadera
 4. Tack vare att jag följer din blogg och därmed också dina Nobel-spekulationer, så ökar mina chanser att ha i alla fall ha sett namnet på pristagaren drastiskt. ;)

  Spännande är det även om jag inte känner till så många av de aktuella författarna!

  SvaraRadera