måndag 5 oktober 2009

Nästa resa?

Jorden Runt, eller Norden Runt eller Medelhavet Runt, låter något av det intressant? Jag spånar på en ny utmaning och undrar om det finns några fler som är ressugna? Jag kan inte riktigt själv bestämma mig för om jag vill fördjupa mig lite i nordisk litteratur eller läsa medelhavslitteratur (både europeisk och afrikansk) eller ta ett varv till runt hela jorden. Synpunkter önskas!

13 kommentarer:

 1. Afrika låter som ett spännande val! Jag har läst några från Väst-Afrika och fått "blodad tand". Vore kul med fler tips därifrån.

  SvaraRadera
 2. Jag tar gärna ett varv till runt jorden. Finns ju så mkt kvar att läsa i de olika världsdelarna. Blir det hela året 2010, en bok i månaden? Eller vad har du tänkt för utmaningslängd? Kanske blir svårt med norden runt under ett helt år, eller?

  SvaraRadera
 3. Jag skulle kunna tänka mig att med några brasklappar hänga med på Norden runt (fast jag borde bilda mig mer med Jorden runt, men jag har ännu inte riktigt lust att göra en sådan resa på allvar). Framför allt skulle jag behöva läsa mer från Finland och Island, och har ändå tänkt att göra det nästa år, så det kunde vara kul att kombinera.

  Therese: Självklart finns det tillräckligt i Norden för att läsa under ett år! :-)

  SvaraRadera
 4. Om det blir Jorden Runt tänkte jag mig att det blir 8 böcker, att vi 4 månader på våren har sommarlov och kör 4 mån på hösten. Norden Runt blir nog bara under 4 månader. Medelhavet runt (som jag känner mig lite sugen på) blir nog också ganska lång. Resan får så delas upp i typ Västeuropa, Östeuropa, Israel och deras grannländer och Afrika. Jag har inte tänkt så noga ännu.

  SvaraRadera
 5. Jag funderar på att fortsätta några varv till runt jorden, men lyssnar gärna på dina förslag till andra rutter. Östersjön runt är också en trevlig resa!

  SvaraRadera
 6. Jag röstar för en till jorden-runt!

  SvaraRadera
 7. Medelhavet runt låter intressant tycker jag!

  SvaraRadera
 8. Og jeg er med på alt som er morsomt...

  SvaraRadera
 9. Jeg har ikke vært med på Jorden Rundt-reisen, men både Norden rundt og Middelhavet rundt høres veldig interessant ut. Men jeg må spørre om det blir valgt ut faste bøker som man kan velge å lese fra hver enkelt stoppested, eller om man selv kan velge bok fra det aktuelle stoppestedet?

  SvaraRadera
 10. Jag röstar också för Jorden Runt, det känns absolut mest intressant.

  SvaraRadera
 11. så många bra böcker som jag läst och ska läsa under den här resan litar jag helt på dig! :-)

  SvaraRadera
 12. Medelhavstemat tycker jag låter trevligt! Ett hav med länder kring som många kanske också upplevt på riktigt.

  SvaraRadera
 13. Medelhavstemat gillar jag också, men i ärlighetens namn är det trolitg att jag inte kommer hänga på hela resan.. beror på hur mycket jag har att lsäa för jobbet..:) Man kanske skulle ge sig själv en sådan tema-resa för att tvinga sig. En jorden runt-resa till hade också varit kul, eller varför inte (säger barnbibliotekarien) barnböcker?:)

  SvaraRadera