onsdag 5 augusti 2009

Pixiböcker med förhinder

Häromdagen visade Jessica på Bokhora en Pixiboksautomat, vilket fick mig att börja längta efter mina egna gamla Pixiböcker. Idag plockade jag fram dem och de är lika fina som jag mindes. Men, de är inte Pixiböcker! De allra flesta av mina heter Mini; ett fåtal heter Pixie. Kanske har man förenklat stavningen till Pixi idag?

Jag tänkte också titta lite i dotterns Pixiböcker och jämföra innehåll och stil med mina. Men, det var lättare sagt än gjort. För det som är Pixiböckers fördel är också dess nackdel. De är små och mycket enkla att ta med sig, men de försvinner lätt. I renoveringsröran här hemma kan jag inte hitta dotterns böcker. Därför får detta väl bli ett inlägg med en uppföljare.

Här är i alla fall min söta böcker. De flesta ärvde jag efter min kusin som föddes i början av 50-talet.

6 kommentarer:

 1. Kan det inte vara så att Pixi är ett varumärke använt av ett förlag och Mini av ett annat? Du som har böcker av båda varianterna där kan väl kolla?

  Pixi ges i alla fall i dagsläget ut av Bonnier Carlsen.

  SvaraRadera
 2. Jag tror de bytte namn. Jag har läst mina gamla flitigt de senaste månaderna, och om jag inte minns fel står det på en del att miniböckerna har bytt namn till pixie. Måste kolla.

  SvaraRadera
 3. Så är det, de bytte namn. Jag känner igen flera av dem på bilden, läser t.ex. "Hästen och den röda traktorn" intensivt för min dotter nu, som är inne i en fordonstung fas och mycket fascinerad av traktorer.

  Nostalgi var ordet.

  SvaraRadera
 4. Jag är också rätt säker på att de bytt namn. Fastän jag inte har några småbarn i närheten blir jag ändå lite sugen på att handla några små Pixi när jag går förbi ställen i livsmedelsbutiken, så frestande är de i sitt nätta format... Jag har sett att de har gett ut t.ex. några Emilia-böcker i Pixi-format, och de böckerna gillade en av mina töser jättemycket då hon var liten.

  SvaraRadera
 5. Åh, jag älskade Tre Små Kissemissar och fick världens nostalgianfall nu! Vad heter kattmamman i den svenska versionen? Är det inte Miranda?

  SvaraRadera
 6. Åh, jag älskade Tre Små Kissemissar och fick världens nostalgianfall nu! Vad heter kattmamman i den svenska versionen? Är det inte Miranda?

  SvaraRadera