torsdag 27 augusti 2009

Läsupplevelser

Jag är hemma sjukskriven några dagar och ägnar nästan all tid åt att läsa. Jag har nu läst ut Den sista läsaren av David Toscana, en roman jag tyckte oerhört mycket om. Jag tror inte att första recensionsdatum var än på ett tag, men jag ska kolla upp det. I vilket fall är detta en mycket speciell bok jag gärna rekommenderar.

Nu läser jag Pilkingtons Rabbit-Proof Fence och där är upplevelsen annorlunda. Det här är en bok om en viktig tidsperiod och om ett grymt förfarande med ursprungsbefolkningen, men litterärt är boken inte godkänd. Den pendlar mellan att vara sentimental och att vara en lärobok. Recension kommer inom kort.

2 kommentarer:

  1. Håller med, historien är bra men inte boken. Tyckte däremot om filmen.

    Har skrivit en romankommentar till dig om läxor!

    SvaraRadera
  2. Kan tänka mig att en film av materialet skulle fungera bättre.

    SvaraRadera