torsdag 13 augusti 2009

Hallå där i Oceanien

Hur går det med läsandet av månadens böcker? Jag har förstått att det varit svårt att få tag på både Benfolket och Tant Theodora, men hoppas att ni lyckats. Själv läser jag Tant Theodora just nu och är positivt överraskad. Den här romanen är mycket bättre än jag väntat mig, men den är inte särskilt lättläst. Jag har också köpt Rabbit-Proof Fence och kommer nog att hinna läsa de också.

När vi är färdiga med månadens böcker är vi faktiskt halvvägs på resan. Det har gått fort, tycker jag, och jag har inte på långa vägar hunnit läsa allt jag planerat. Men vid månadsskiftet tar vi båten runt en stor del av klotet och landar i Sydamerika. Där finns hur mycket som helst att läsa, men årets september lär väl inte vara längre än fjolårets.

Berätta lite om vad ni läser nu och vad ni tycker!

14 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Jag väntar på att få Benfolket från biblan. Jag borde redan ha fått den så ska dit idag elelr imorn och höra vart den tagit vägen.
  Det var den enda som fanns inläst som talbok faktiskt.

  Ja jösses vad fort det har gått!
  I september ska jag, inspirerad av dig, starta min egen lilla jordenruntresa irl. Eller det blir nog lie mer jorden kors och tvärs. Hoppas jag får några anmälningar.

  SvaraRadera
 2. Aj, Lyran, det går dåligt med Oceanien. Har varit fullt upptagen med annat, men det kanske blir bättring under månadens senare del. Annars reser jag direkt vidare till Sydamerika.

  SvaraRadera
 3. Jag har börjat läsa Rabbit-proof fence och är sugen på något annat Oceaniskt efteråt, men vet inte vad. Återkommer i ämnet när boken är utläst.

  SvaraRadera
 4. Läser tant Theodora och gillar den verkligen! Men jag undrar om översättningen är helt ok, kan man luta sig mot en myrstack??? Nåja, den är helt klart annorlunda och verkar verkligen berätta en historia om Theodora, jag vill bara veta mer och mer om henne, så ska en bra bok vara! Ser ut som du lyckats igen Lyran!!! :-)
  Jag köpte den på antikvariat fanns inte på bibblan.

  SvaraRadera
 5. Har påbörjat Rabbit-proof fence men inte haft tid att sjunka in. Den är ju inte så tjock så det skulle förvåna mig mycket om jag inte lyckas ta mig igenom den..

  SvaraRadera
 6. Har precis lånat hem Tant Theodora. Är dock inte säker på att jag hinner läsa ut den innan månaden är slut. En annan bra bok från Oceanien som jag gärna rekommenderar är Lloyd Jones (nya zeeländare) bok "Att tro på Mr Pip".
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Är som vanligt lite ur spår. Läste en av böckerna från maj månad: Hjärtdjur med stor behållning. Känns bara som att det gick för fort. Måste läsa om. Har sedan varit i Indien ett tag. Läste Bittert arv och Den vita tigern. Speciellt den senare vill jag verkligen rekommendera. Rolig berättarteknik, bra språk och ett innehåll som gav förståelse för varför demokrati inte alltid är så lätt att genomföra.

  SvaraRadera
 8. Har läst ut Tant Theodora och måste ta tillbaka lite av mitt tidigare positiva uttalande......till slut blev jag yr av alla ordvändningar så det blev ingen fyra trots allt........skriver mer på min sida strax......

  SvaraRadera
 9. Berätta gärna mer om din utmaning irl Mikaela, jag har också funderingar på något liknande.

  Vi får väl se var i världen vi möts igen Bokmoster.

  Hoppas den var lättläst och medryckande Paula.

  Så kul och aj då Violen. Jag har hunnit läsa så lite senaste veckan så jag är kvar i mitten av boken.

  Den borde ju gå att läsa på några dagar M, hoppas jag i alla fall.

  Mr Pip står i min hylla och väntar ;-)

  Den vita tigern är jag nyfiken på, Agnes.

  SvaraRadera
 10. Nu har jag läst färdigt Rabbit-proof fence. En besvikelse. Trodde att den skulle beröra mig mycket mer än vad den gjorde!

  SvaraRadera
 11. Nu har jag läst ut White, jobbigt! Men jag lyckades skriva en hel del om den och insåg under tiden jag skrev att den steg från en svag trea till en stark!
  Här finns ilägget http://hem.passagen.se/hno0222/litt/white.htm men som jag sagt förut, ska du läsa den så vänta med att läsa mitt inlägg då jag skriver utan att reflektera över om jag avslöjar nåt viktigt......

  SvaraRadera
 12. Jag har läst Rabbit-proof fence och skriver om den här: http://cecber.blogspot.com/2009/08/last-pilkington-doris-rabbit-proof.html

  SvaraRadera
 13. Jag ska försöka hinna klart med Rabbit-proof fence innan månadsskiftet, tråkigt att den inte verkar vara så bra.

  SvaraRadera
 14. Nu har jag läst och tyckt in benfolket =) Finns här :)

  http://sofiemarika.blogg.se/2009/august/benfolket-keri-hulme.html

  SvaraRadera