torsdag 20 augusti 2009

Nyskaffning

Några nya små vänner har kommit hem till mig för att flytta in i hyllor. Dödssynden (To Kill a Mockingbird) av Harper Lee hittade jag på bokbörsen.se, den har jag letat efter ett tag. Från CDON köpte jag några böcker på rean. Svinalängorna och Ormens väg på hälleberget har jag nyligen läst; jag greps dock av ägandebegär och köpte dem nu. P.O. Enquist har jag faktiskt inte alls läst, Boken om Blanche och Marie hoppas jag kan vara intressant.

Från bokförlaget Atlas har jag fått mina första recensionsböcker. Bookerprisvinnaren Alice Munro blev jag mycket nyfiken på då jag läste alla lovord om henne. Tidsmässigt mycket lägligt (vi Jorden Runt-resenärer far till Sydamerika i september) ger Atlas ut en mycket intressant författare: David Toscana. Han anses vara en av samtidens viktigaste författare i Mexico, han har har nominerats till fina priser och han har fått lysande recensioner för sin förra bok. Romanen Den sista läsaren (vilken titel!) handlar om en bibliotekarie, hans son och en ung, död flicka. Den här boken har jag höga förväntningar på.

7 kommentarer:

 1. Jag hade svårt att ta till mig Boken om Blanche och Marie. Det är inte min Enquist-favorit.

  SvaraRadera
 2. Många fina böcker du har där! Dödssynden har jag också just fått hem i en beställning här, men jag hittade ingen svensk version faktiskt (fast så sökte jag också specifikt på pocket), så jag har den på engelska. Den blir det nog läsning av ganska snart.

  Jag håller med Paperback Lover att Boken om Blanche och Marie inte är den bästa Enquisten. Livläkarens besök är en fin introduktion, tycker jag, eller varför inte en pjäs: Lodjurets timme, eller kanske Tribadernas natt, om den fiktive Strindberg och hans fiktiva gräl med Siri von Essen??

  Just denna Munro-novellsamlingen läser jag just nu. Många pärlor där!!

  Och så roligt att du läst Ormens väg på hälleberget och gillat den (jag har klickat mig tillbaks och läst vad du skrivt, tydligen medan jag hade semester). Det är ju en av mina stora favoriter!!

  Den sista läsaren låter verkligen som en trevlig bok. Jag har inte läst, men ska lägga den på minnet.

  Och det är inte min mening att inte nämna Svinalängorna, men det finns så mycket att säga om den, så det ska jag återkomma till i något annat, långt inlägg hos mig själv.

  SvaraRadera
 3. Fina böcker- "To kill a mockingbird" tycker jag otroligt mycket om själv- och Alice Munro är också en favorit- jag har precis fått hem hennes senaste novellsamling. Mexikansk författare? Låter mycket intressant! Jag har skrivit upp boken och författaren- inspirerande!

  SvaraRadera
 4. Boken om Blanche och Marie verkar inte vara en favorit här, hoppas jag kommer att ha en avvikande åsikt :-)

  Ormens väg... var mitt första möte med Lindgren och jag tyckte mycket om den. Lyssnade på en författaruppläsning.

  SvaraRadera
 5. Jag har också hört Lindgrens författaruppläsning av Ormen... Och läst den själv typ 78 gånger. Han läste sin bok "Pölsan" som radioföljetong tror jag förresten - den rekommenderas varmt! Jag gillar hans läsning.

  Boken om Blanche och Marie är bara mindre bra än andra Enquist-böcker. Men dålig är den ju inte.

  SvaraRadera
 6. Tack för introduktionen av David Toscana. Ett namn till listan.

  SvaraRadera
 7. Har också fått hem Alice Munro pocketen. Ska bli riktigt intressant läsning.

  SvaraRadera