torsdag 6 augusti 2009

Intensivläsning

I kväll har jag faktiskt inte haft tid att blogga. För jag har läst. Först lyssnade jag färdigt på Svinalängorna av Susanna Alakoski och sedan läste jag ut Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Av berättelserna känner jag mig starkt påverkad, omtumlad och tagen. Båda romanerna är mycket, mycket bra och kommer att recenseras inom kort.

Nu ska jag välja nya böcker, det är alltid svårt. Jag lånade Knut Hamsuns Svält som ljudbok häromdagen, ska nog se om den faller mig i smaken. När det gäller "läsböcker" är det nog dags att förflytta sig till Australien och bekanta sig med Patrick White. Hm, två Nobelpristagare samtidigt? Tja, varför inte.

2 kommentarer:

  1. Får jag ge ett förslag?

    "I djävulens spår" av Jean-Christophe Grangé.

    Läste den under ett par dagar i Ungern. Bildat och spännade om psyket, kroppen och själen.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, ska kolla upp boken :-)

    SvaraRadera