fredag 28 augusti 2009

Kvällsshopping

Sent igår kväll slog jag till igen. Jag vet inte varför jag inte köpt Roberto Bolaños Om natten i Chile tidigare. Jag hade väl en tanke att kanske inte läsa den, men det var ju en riktigt korkad idé. Så nu är den beställd. De sönderrivna bilderna/Tillbaka till Iran är en självbiografisk roman av Azar Mahloujian, som handlar om en hur hon tvingades fly undan khomeiniregimen. Alla var inte mördare är också självbiografisk och den handlar om hur författaren Michael Degen och hans mor höll sig gömda undan Gestapos judejakt. En väninna har rekommenderat denna bok, så jag känner mig rätt så säker på att den är bra. Sista boken i detta gäng blev Sara Stridsbergs Drömfakulteten, en bok jag förstått att man nästan "måste" läsa.

2 kommentarer:

  1. hurra, drömfakulteten är en av mina absoluta favoritböcker! ser fram emot att få veta vad du tycker, eftersom jag tror det är lite gilla eller ogilla starkt som gäller.

    SvaraRadera
  2. Det ska bli intressant läsning :-)

    SvaraRadera