onsdag 5 augusti 2009

Inköp av bokhylla

Vi ska köpa en ny bokhylla och jag har många olika idéer om vad jag skulle vilja ha. Evighetshyllan ter sig ganska lockande, måste jag medge.Bland moderna bokhyllor kan man välja minimalistiskt (åtminstone om man varit förutseende nog att bara köpa vita böcker) eller satsa på en röd trädliknande sak (möjligen till och med gjord i plast).Det finns mängder av fina färgglada bokhyllor i olika former, undrar bara om de matchar resten av möblemanget.Eftersom vi har ont om utrymme har jag övervägt att köpa en flerfunktionsmöbel. Av de här måste jag erkänna att jag fallit pladask för fåtöljbokhyllan med belysning och möjlighet att rulla runt i rummet.

De här mänskliga hyllorna är charmiga, men de verkar ta rätt stor plats i förhållande till antalet böcker de rymmer.Det finns också bokhyllor vars funktion övergår min fattningsförmåga. Hur ställer/hänger man in böckerna i de här hyllorna, tro?

För den som vill uttrycka sin personlighet och visa sin särprägel finns mängder av unika hyllor.Men, bokhyllan som ska köpas är till dottern och hon verkar ha ganska vardaglig smak. Här är den bokhylla vi till slut valde, vi återkommer med bilder med böcker i, när vi fått den på plats.

6 kommentarer:

 1. Åh de skeva bokhyllorna ser underbara ut och verkar samtidigt funktionsdugliga (möbiushyllan har vissa uppenbara problem...som hur kommer man åt böckerna på insidan?). Så skulle jag välja så helst dem, även om färgerna gärna hade fått vara några andra :-)

  SvaraRadera
 2. Häftiga hyllor!
  I Danmark såg jag en gång supertunna bokhyllor som lutade. De såg ut at sväva i luften och vara på väg att falla omkull.

  Hyllplanen lutade lite åt ena hållet och illusionen som uppstod mellan stommarna och hyllplanen med böcker var enastående.

  Kan tyvärr inte hitta någon bild på dem. De kostade förstås en ordinär årslön.

  SvaraRadera
 3. Härligt!!!

  Det är när man ser en sån här sammanställning som man blir lite ledsen över att man bor i ett hus nästan utan väggar och med begränsad takhöjd. Det inskränker möjligheterna något, det gör det, faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Fantasifullt! Själv vill jag ha något snyggt som rymmer massor med böcker, som är hållbart och flexibelt men inte kostar en förmögenhet. Svårfunnet :P

  SvaraRadera
 5. Härlig samling bokhyllor- den där evighetshyllan lockar... fast den får inte plats hemma hos mig. De där stolarna/fåtöljerna med plats för böcker är något jag funderar på. Börjar få ont om plats här i hemmet och böckerna blir bara fler och fler....

  SvaraRadera
 6. VILKEN TREVLIG BLOGG!!!

  SvaraRadera