tisdag 5 januari 2010

Tematrio - Familjen

Efter familjehögtiden julen tycker jag att ett familje/släkttema kan passa bra. Den här gången väljer jag själv att berätta lite om tre familjekrönikor jag ännu inte läst. Två av dem står dock redan i min bokhylla.

Berätta om en släktkrönika ni läst eller är sugna på att läsa!

1. Buddenbrooks av Tomas Mann skildrar en familjs utveckling under fyra generationer från köpmän till konstnärer. Den utspelas i Lübeck, den gamla hansastaden, som här lever upp med sin hamn, sina gator, torg och idylliska omgivningar.

2. Segu av Maryse Condé är en mäktig familjesaga, fylld av äventyr, kärlek och svek. Mitt i kampen om Afrika hamnar Dusika Traor, en av kungens mest betrodda rådgivare. Hans fyra söner förkroppsligar de olika krafter som splittrar deras samhälle. Men i Segu har livet sin gilla gång eftersom kvinnorna håller ihop klanen. Vi hör deras stolta, högljudda röster och de känner livets realiteter bättre än sina äkta män och herrar.

3. Hundra år av ensamhet av Gabriel García Márquez är berättelsen om byn Macondo och om famlijen Buendía, om dess vilda, destruktiva män och dess kloka kämpande kvinnor. Den är fylld av vitalitet och realism, fantastiska historier och bisarra detaljer.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

14 kommentarer:

 1. Nä dra på trissor!! Jag är först, jag som annars brukar vara bland de sista :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Från din tematrio har jag läst "Hundra år av ensamhet", som jag har sagt till mig själv att jag skall läsa om någon gång för att jag skall kunna uppskatta den fullt ut.

  Jag har skrivit om min tematrio på min blogg:
  http://ciccisbokblogg.blogspot.com/

  // Cicci

  SvaraRadera
 3. Bravo Ann-Charlott, för dig var det en lyckträff att jag var en dag sen :-D

  SvaraRadera
 4. Den där Segu blir jag riktigt nyfiken på. Jag blev ju inte jätteförtjust i den förra boken jag läste av författaren men kanske ska jag göra ett nytt försök.

  Jag har lämnat ett tematriobidrag på min blogg.

  SvaraRadera
 5. Hundra år av ensamhet vill jag också läsa! :)

  SvaraRadera
 6. färdig! den var lätt den här gången :)

  SvaraRadera
 7. Buddenbråck orkade jag mej aldrig igenom.

  Min trio är här

  SvaraRadera
 8. Oxå färdig! Ingen Marquez hos mig dock, tyckte Hundra år av ensamhet var konstig och tråkig, men Segu verkar spännande!

  SvaraRadera
 9. Nu är jag också klar med min tema-trio. Buddenbrooks var så klart ett måste...

  SvaraRadera
 10. Den här gången var det svårt, men nu finns någon sorts svar här: http://evacecilia.wordpress.com/2010/01/05/tematrio-familjen/

  SvaraRadera
 11. Nu har jag också skrivit en tematrio... :)

  SvaraRadera
 12. En lite sen tematrio den här gången, men nu är den uppe. Mycket roligt ämne!

  http://kerstinydrefors.blogg.se/2010/january/veckans-tematrio-om-familjen-och-slaktkroniko.html

  SvaraRadera