torsdag 14 januari 2010

Biblioteksbesök

Veckans biblioteksbesök var mycket lyckat och hem medförde jag tre ljudböcker och en lycklig dotter. Dottern har börjat upptäcka alla rum, spel, pussel och saker som finns på vårt bibliotek - böckerna är ännu inte så viktiga. Jag misstänker att det kan bero på att vi har en del här hemma...

Jag lånade i alla fall tre CD-böcker som jag hoppas ska fungera att lyssna på. Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón, med Jonas Karlsson som uppläsare verkar hittills mycket bra. En författaruppläsning av Sara Lidman - Lifsens rot - tror jag mycket på och Efter attentatet av Yasmina Khadra i uppläsning av Magnus Roosman hoppas jag också mycket på. Jag har faktiskt inte läst något av Lidman tidigare och jag tror att hennes böcker skulle passa mig perfekt.

Har ni läst böckerna?

14 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att du läser Vindens skugga. Jonas Karlsson är en udnerbar uppläsare av denna underbara bok.
  Hoppas du kommer tycka om den!
  Det var ju faktiskt ett av mina förslag till dig i tematrion den här veckan. Såg du det?

  SvaraRadera
 2. Eter attentatet tyckte jag mycket om, Vindens skugga måste jag verkligen läsa. Den finns i hyllan som så många andra böcker.

  SvaraRadera
 3. Har sett och svarat hos dig Mikaela :-)

  Kul att du gillade Efter attentatet Lilla O :-)

  SvaraRadera
 4. Vindens skugga läste jag under mullbärsträdet på Sicilien i somras. Boken var lika härlig som resten av semestern.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar hur Sara Lidman pratar och hoppas hon är lika som uppläsare av sina verk, så jag tror mycket på "Lifsens rot". "Efter attentatet" minns jag som väldigt bra och väldigt tänkvärd.

  SvaraRadera
 6. Jag har hört författaruppläsningen av Lifsens rot, och tyckte mycket om den! Det blev min ingång i Lidmans författarskap också. Jag skulle tro att det är en författare du kommer tycka mycket om!

  Efter attentatet är jag själv lite nyfiken på, så det blir intressant att se vad du skriver.

  (Och Zafóns bok tyckte jag mycket mycket om; den var en oväntat omtumlande läsupplevelse, för jag fick den i present och hade aldrig hört talas om varken bok eller författare. Hoppas Karlsson gör den rättvisa! )

  SvaraRadera
 7. Åh Vindens skugga gillade jag verkligen och jag hoppas att den liknande Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones också ska vara bra. Sen finns ju Ängelns skugga av Zafón också om du gillar den här, men den har jag inte läst ännu.

  SvaraRadera
 8. Paperback: Om jag får bryta in här (hrm, ursäkta, ursäkta), så tyckte jag mycket om Katedralen... Men den är helt annorlunda från Vindens skugga, så man uppskattar den nog inte om man har sådana förväntningar på den. Ängeln gillade jag däremot, även om den var lite för lång.

  SvaraRadera
 9. Vixxtoria: nej, vad synd. Har sett fram emot den rätt länge. Hur jobbar man bort förväntningar då så den får st för sig själv? Svårt sånt där. Då får jag väl snällt vänta på Ängelns lek då.

  Tilläggas bör att jag är lite av en Barceofil, så gillar det mesta som utspelar sig i Kataloniens huvudstad :-)

  SvaraRadera
 10. Paper: Jomen, Katedralen är BRA! Den beskriver ett oerhört spännande skede i Barcelonas historia, i det den skildrar byggandet av Catedral del Mar, och några av de människor som levde i och runt Barcelona på 1300-talet. Men den är mer som Fogelströms stad-serie än Zafóns gotiska litterära mysterium.

  Just för att jag gillar Katedralen så tycker jag det vore synd om någon började läsa den och trodde den skulle vara som Zafóns bok, för då blir man besviken. Man blir f ö besviken om man tror att Ängelns lek är som Vindens skugga också. Den är bra, men inte alls lika bra.

  SvaraRadera
 11. Tack Vixxtoria, nu känner jag mig lite tryggare! :-)
  Jag läser väldigt gärna om Barcelonas historia, även om det inte är mystiskt och spännande. Det måste ju inte vara en spansk Da Vinci-koden för att jag ska gilla det!

  SvaraRadera
 12. Jag har läst Vindens Skugga och den tyckte jag mycket om. Jag har länge tänkt att jag skulle läsa Sara Lidman.

  SvaraRadera
 13. Om Sara Lidman. Jag hade nöjet att lyssna till henne några gånger när hon fortfarande var bland oss. Hennes sätt att tala och läsa är mycket vackert. Vackrare talad svenska än så finns inte. Med västerbottniskt diktion och melodi.

  "Järnbanetrilogin" är ett mästerverk som man aldrig ser eller hör något om nu längre. Varför?

  SvaraRadera
 14. Lite drygt en tredjedel in i Vindens skugga tycker jag att den är bra, men inte fantastisk. Hade nog lite för högt ställda förväntningar.

  Men Lidman tror jag lever upp till dem. Jag har tänkt läsa Jernbaneeposet i sin helhet så småningom.

  SvaraRadera