onsdag 6 januari 2010

Reselektyr

Här är min omfattande reselektyr. Nu har jag förvisso redan läst några av böcker, men det blir en hel del att bita i ändå. Dessutom börjar jag ana att jag nog måste införskaffa Boktjuven också.

Har ni köpt/lånat några böcker ännu?


12 kommentarer:

 1. jag trodde först du skulle ut på en fysisk resa, men den där resan blir säkert spännande den med :) Däremot är jag lite skeptisk till att Finland klassas som Östeuropa...

  SvaraRadera
 2. Om du läser i litteraturlistan har jag skrivit att Finland tillhör Västeuropa. Att vi läser den i samband med böcker från Östeuropa har endast att göra med väderstreck. Fast just Oksanens bok handlar ju lika mycket om Estland och Stalinsovjet, så den borde platsa av flera skäl. Värre är möjligen att jag räknat Mexico till Syd i stället för Nordamerika.

  SvaraRadera
 3. Jag precis fått hem Låt tistlarna brinna! som jag köpt på Bokbörsen. Så första restoppet är bokat. Annars har jag ett recex av Främmande jord av J. Lahiri som jag tänker läsa istället för Den indiske tolken. Främmande jord kommer på pocket i mitten av januari. Dessutom har jag både Boktjuven och Andarnas hus hemma, även dessa recex som jag valt att vänta med att läsa. Är glad att de är med på resan nu.
  Slutligen har jag också Savianos kortroman.
  Utöver det kommer jag antagligen att införskaffa alla titlar som ska läsas då vi är i Nordamerika eftersom jag gillar alla tre författare som är med. Enda frågetecknet är Afrika, men det dröjer ju innan vi är där!

  SvaraRadera
 4. Jag undrar så mycket var du har hittat Kenzaburo Oes bok? Hittar den inte någonstans...

  SvaraRadera
 5. Du verkar ha försett dig väl PBL :-) Så kul att Främmande jord kommer i pocket, det går givetvis lika bra att läsa den. Lahiri är bra!

  Hannah, den har jag nog hittat på Bokbörsen. Testa bokborsen.se eller antikvariat.net eller gojaba.com för beg böcker.

  SvaraRadera
 6. Åh, Persepolis, den är bra!

  SvaraRadera
 7. Jag har införskaffat Boktjuven på Bokia. Det var kampanj och månadens bok, såldes för endast 49 kr i december. :-) De andra böckerna hade jag tänkt mig att låna på bibliotek, där de flesta går att få tag i. Det ska bli spännande!

  SvaraRadera
 8. Idag beställde jag Hur man botar en fanatiker... så nu är det inte många böcker som fattas för att jag ska kunna resa jorden runt. Hoppas på att Midaqq-gränden hinner komma på pocket till november!

  SvaraRadera
 9. Är redo för resan och har bara något till april och november kvar att införskaffa. Där tänkte jag nog låna på biblioteket eftersom jag inte kan hitta pocketböcker. Köpte Låt tistlarna brinna, Persepolis, Hur man botar en fanatiker, A Town Like Alice, Andarnas hus och Kärleken är dödens motsats som pocket på nätet. Ser verkligen fram emot att dra iväg!

  SvaraRadera
 10. Jag ser framemot att vara med på denna omgång om Jorden runt, var med på hela omgången förra året och hann läsa de flesta böcker dock har jag någon kvar i någon världsdel. Nordeuropa har jag bloggat på min blogg om så om du vill länka är det http://aftonbladet.blogg.se/camilla till min blogg.

  De böckerna till förra omgången och även till denna omgång kommer de flesta böcker att lånas från biblioteket, om det inte är någon nobelpristagare för då kommer jag att köpa den till mitt bibliotek. Boktjuven är införskaffad på Bokias erbjudande i december. /

  SvaraRadera
 11. Jag har fått hem en hel skog av böckerna (alla månader utom en) och funderar nu på om jag ska läsa alla direkt eller i rätt månad :)

  Boktjuven är väldigt bra, så den tycker jag absolut du ska läsa!

  SvaraRadera