måndag 25 januari 2010

Serieläsning

Mitt tredje försök i experimentet att läsa grafik har fått en lovande start. Bilderna och texten i Husfrid av Alison Bechdel är lättillgängliga och handlingen fångade mitt intresse omedelbart. Jag har ännu bara läst ett kapitel, men det gav mersmak. För min del är det viktigt att texten är ganska minimal i en grafisk roman. Dels är det svårare att läsa text som inte följer vanliga rader, dels förtar det vitsen med illustrationer om mycket text ändå krävs för att förmedla handling/stämning/känslor. Men, som sagt, Husfrid verkar lovande.

2 kommentarer:

  1. Hej Lyran, hittade hit genom din fråga på knuff om hur ändra layouten på rutan. Nu ser jag att du lyckats, har du möjlighet och lust att berätta för mej hur du gjorde. mejla mej gärna blogg@marlenes.nu

    SvaraRadera
  2. Husfrid är verkligen en mycket bra roman! Njutbar läsning och tittning.

    SvaraRadera