torsdag 28 januari 2010

Jorden Runt 2 - Tjuvstart

Nu är det verkligen snart dags för avresa, men jag måste erkänna att jag tjuvstartat lite. Eftersom jag hade lite svårt att själv hinna läsa allt jag planerat vid förra resan tyckte jag det var bäst att komma lite förberedd.

Jag har läst både Stalins kossor av Oksanen och Aprils frusna blommor av Kadaré. Jag tyckte mycket om båda böckerna och kan inte riktigt sätta den ena framför den andra. De är dock olika och om man brukar föredra lite mer lättläst ska man välja Oksanen.

Jag tänker börja läsa Låt tistlarna brinna! under helgen och hoppas att den lever upp till mina mycket höga förväntningar.

På avresedagen presenterar jag kortfattat månadens böcker och i slutet av månaden skriver jag ett inlägg där jag ber er skriva i kommentarerna vad ni läst. Därefter gör jag en länklista så att vi kan besöka varandra och ta del av varandras reseupplevelser. Hoppas alla resenärer kommer att trivas!

Hur går det för er andra, jag har allt märkt att fler än jag tjuvstartat lite :-)

9 kommentarer:

 1. Jeg har også tjuvstartet litt og er snart ferdig med Stalins Kyr (som den heter på norsk). Har kjøpt begge de to andre bøkene også, har planer om å begynne reisen med en 3/3 :)

  SvaraRadera
 2. Och jag har också läst i förväg, hade ju redan läst Aprils frusna blommor så jag lånade Bröllopet av Kadare istället, jättebra!!!! Jag gillar så hans sätt att skriva även om Aprils......är den bok jag tyckt minst om hittills faktiskt. Kommer snart att lägga inlägg om alla Kadares böcker på min sida...och ja, jag kommer att låna fler av honom dock inte nu.
  Låt tistlarna brinna är bra, jag läste den för många år sen men minns att jag tyckte det då, även fortsättningen Och de brände tistlarna är läsvärd (tycks jag minnas!).

  SvaraRadera
 3. Jag har lånat boken, men jag tänkte inte börja förrän på måndag. Men kanske tjuvar jag lite i helgen trots allt.

  SvaraRadera
 4. Jo nog tjuvstartar jag allt, vad jag tycker om Oksanens finns på min blogg just nu. Ser framemot att se vad mina medresenärer tycker om böckerna.
  Ha det gott Marie!

  SvaraRadera
 5. Håller på med "Aprils frusna blommor" och kan inte låta bli att göra en liten utflykt utanför programmet litet längre österut ... Allt väl hittills!

  SvaraRadera
 6. Har också redan startat på resan med Kadare och nu står Stalins kossor på tur. Ska bli späannande...

  SvaraRadera
 7. Kul att vi är flera som redan är på gång :-)

  SvaraRadera
 8. Jag kommer att inleda med en snabb tur till Frankrike, men sen är det raka vägen till Turkiet och Låt tistlarna brinna!

  SvaraRadera
 9. Har nu samlat mig till ett inlägg om
  "Stalins kossor" Det var inte så lätt. En ganska lång utflykt österut, utanför resrutten, har också resulterat i en
  liten betraktelse ...

  SvaraRadera