lördag 2 januari 2010

Afrika runt

Alla som är intresserade av afrikansk litteratur vill jag tipsa om Bibliophilias Afrika-utmaning. Hon tänker läsa hela 17 böcker skrivna av afrikanska författare under året. Jag har inte möjlighet att hänga med och läsa allt, men en hel del intressant har jag hittat i litteratur-listan. Midaqq-gränden, Främlingen och Drömmar om frihet är alla mycket bra. Själv planerar jag att under året läsa Förändringar, Ännu talar träden och Rotlös. Jag skulle också vilja läsa något av Nuruddin Farah, t ex Adams revben och kanske ytterligare en roman av Coetzee, gärna Historien om Michael K.

2 kommentarer:

  1. Kul att höra att du är med och läser några av böckerna :) Det ska bli jättespännande och jag ser verkligen fram emot att sätta igång på måndag!

    SvaraRadera
  2. Jag är spänd på att se vad du tycker om alla böckerna :-)

    SvaraRadera