söndag 18 september 2011

Bokmässan - planering

Jag skulle ju deltagit i Enligt O:s stora bloggstafett i fredags, men p g a strömproblem och diverse annat hann jag inte med. Trist, tycker jag. Här kommer i alla fall en repris av förra årets tips och kom-ihåg-lista inför Bokmässan.

Man kan helt klart räkna med att man kommer att behöva något att bära alla nya (och nygamla) fina böcker i. Själv satsar jag på en svart ryggsäck med texten Beijing 2008. Skulle gärna vilja ha en rygga med bokrelaterad text - tips?
 
Det är varmt på mässan, klädseln bör vara tunn och bekväm. Själv kommer jag att satsa på svarta trikåbrallor med någon tunn blus till.

Man går en del på mässan, jag tillhör kategorin kvinnor som inte går i högklackat. I stället kommer jag att studsa fram i mina underbara Asics med gel lite här och där.

Det är som sagt varmt på mässan, se till att reglera vätskebalansen lite då och då. En vattenflaska rekommenderas till alla som ska besöka mässan mer än en timme.

Man behöver ju inte egentligen ta med någon bok till Bokmässan, men för att man ska känna sig trygg kan det ändå vara bra att ha med en liten pocketbok i reserv.

Glöm för allt i världen inte biljetterna!

Ta med pengar, man kan inte låta bli att shoppa. Har du köpstopp bör du ge dig dispans under några timmar...

Det är smart att ta med ett litet block och en penna så att man kan notera alla boktips och namn på trevliga bokbloggare man träffar.

En liten dator alternativt en mobiltelefon kan vara kul att ha med. Jag tar med min nya, fina telefon.

Har du (extremt!) lätt att bli sjösjuk rekommenderar jag Apotekets akupressurarmband. I fjol blev jag rejält yr och illamående på våning 2, hoppas att armbanden hjälper i år.

Att byta visitkort är alltid kul, jag har gjort nya till bloggen så jag har att byta med :-)

Nu ska jag fördjupa mig i programmet och planera innehållet mer i detalj, återkommer om detta.

8 kommentarer:

 1. Jag har gett mig själv köpstoppsdispens trots alla olästa böcker hemma.

  SvaraRadera
 2. Jag har nog tänkt på det mesta du skriver om, utom det där med sjösjukan. Hmmmmmmmmm.

  SvaraRadera
 3. Jag har ju köpstopp fram till mässan egentligen men tror det får bli lite regler angående shoppingen ändå, man ska ju liksom ta sig hem också :)

  För övrigt kommer jag så väl ihåg det här inlägget från förra året :D

  SvaraRadera
 4. Ha det så jättekul på mässan! Och skriv ner boktips för kommande resor.....;-)

  SvaraRadera
 5. Tack för bra tips. Jag åker till bokmässan på lördag med mitt litteraturgäng och det är andra gången jag är där men första gången som stapplande bokbloggare :)Fina visitkort var har du fixat dem?

  SvaraRadera
 6. Check check och check! Jag har dragit lärdom av förra årets misstag så i år blir det sköna skor och ryggsäck. Köpstopp har jag egentligen haft länge men har lyckats komma runt det flera gånger så på torsdag blir det väl ingen match att ge mig tillstånd att handla. Har dock ett problem och det är att jag åker till London på fredag och då bör det finnas lite kvar i plånboken...!

  SvaraRadera