fredag 15 oktober 2010

Missade godbitar

Trots att jag köper mängder av böcker varje år och dessutom får en hel del av förlagen, tycks det alltid finnas böcker jag missat. Därför växer ständigt önskelistan på Bokus. Just nu är det fem böcker jag verkligen skulle vilja läsa (äga, om man nu ska vara petnoga). Jag har läst om dessa böcker på lite olika ställen och vill gärna dela med mig av godbitar jag hittat hos andra bloggare.

Om damromanen Spill av Sigrid Combüchen har Hermia skrivit så inlevelsefullt att den definitivt måste läsas. Det verkar sannolikt att den dessutom kommer att belönas med Augustpriset.

Flickan med glasfötter av Ali Shaw har jag tittat på för att den är så vacker på utsidan. Recensionen av Fiktiviteter beskriver insidan på ett oerhört lockande sätt, dags att sätta upp boken på önskelistan.

Alla själar av Javier Marías har jag suktat lite efter ett tag nu. När jag läser vad Jan och La Bibliofille skriver om författaren/romanen blir jag ännu mer intresserad.

Mircea Cărtărescu är ett namn jag ser då och så. Han verkar vara mycket intressant, möjligen "svår" i överkant för mig. Men, att någon har rykte om sig att vara svår har inte hindrat mig hittills och det har lett till många goda lässtunder. Även här vill jag hänvisa er till La Bibliofille, som skriver om romanen Nostalgia.

Novellsamlingen Båten av Nam Le hyllas på många bloggar. Bokmanias och Ingrids rekommendationer brukar jag försöka följa, hittills har jag aldrig blivit besviken.

11 kommentarer:

 1. Jag har spill i bokhyllan och det riktigt kliar i fingrarna - jag tänker att jag måste hinna läsa den innan nomineringstiden för bloggpriset för den känns som att den kan vara en "sån". Men så kommer bokcirkelböcker och annat mer brådskande emellan. Vi får se hur det går.

  SvaraRadera
 2. jag önskar att bokus hade två olika önskelistor. En för alla böcker jag är intresserad av. I dagsläget är hrrm hrrm 310 böcker. Och så en för dom böcker man vill köpa just nu, som du bekrev ovan. Där har jag just nu tre titlar.

  SvaraRadera
 3. Spill ja... fin roman du har framför dig! Gillade också två av de andra godbitarna - Alla själar och Båten. Nostalgia däremot har jag precis lämnat tillbaka efter ca 100 lästa sidor. Vi funkar inte ihop, tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Fina tips det här, särskilt Nostalgia verkar vara nåt att bita i.......:-)

  Hur blir det 2011, nya resor eller håller du oss hemma????

  bara nyfiken.....

  SvaraRadera
 5. Ja, visst finns det alldeles för många böcker man vill ha...

  Vet inte riktigt ännu Violen, vill ju så klart gärna skapa någon form av utmaning...

  SvaraRadera
 6. Haha, kanner igen mig! Min lista ar helt enorm och den bara vaxer! ;-)

  SvaraRadera
 7. Jag skrev om Orbitor Kroppen av Cartarescu förra året.
  Jag vet egentligen inte om jag direkt skulle kalla honom svår även om man lätt tappar bort sej i handlingen.
  Å andra sidan är "Orbitor"-böckerna de mest omtalade.
  Utan att ha läst "Nostalgia" tror jag dock att det egentligen är en bättre första-Cartarescu. Om inget annat så är den väl avsevärt tunnare. Jag kan ha lite svårt för alltför tjocka böcker av författare som jag inte läst innan.

  SvaraRadera
 8. "Å andra sidan"-meningen var menad som sistamening. Hur det där gick till vet jag inte riktigt.

  SvaraRadera
 9. Jag föredrar definitivt tunnisar när jag testar en ny författare.

  SvaraRadera
 10. Visst är det konstigt att de bra böckerna aldrig tycks ta slut. Eller konstigt är helt klart fel ord, visst är det underbart skulle det egentligen vara!

  SvaraRadera