onsdag 6 oktober 2010

Cormac?

Amerikanen Cormac McCarthy har numer lägst odds på Ladbrokes lista. Jag tror nog i och för sig mer på kenyanen Ngugi wa Thiong'o, men jag skulle inte misstycka om McCarthy erhöll priset, även om jag tycker att vita män är överrepresenterade på listan över Nobelpristagare. En fördel med McCarthy är ju helt enkelt att jag faktiskt läst honom :-) Dessutom är romanen jag läste, Vägen, en av de allra bästa jag läst i år. Om hans övriga alster håller samma kvalitet är han definitivt en värdig pristagare.


Vägen av Cormac McCarthy.

En far och hans son vandrar genom ett svartbränt landskap, så gott som allt liv på jorden är utsläckt, mörker råder. I denna postapokalyptiska värld överlever den starke, här finns inte längre några lagar eller någon moral. Vägen är en oerhört gripande berättelse om en far och hans son och en fruktansvärd skildring av livet efter jordens undergång.

4 kommentarer:

 1. Det hade varit roligt om McCarthy skulle vinna, men pinsamt eftersom vi inte har en enda av hans böcker.

  Men å andra sidan så löser det ett dilemma för min del (om han vinner alltså), för jag vill verkligen köpa in Blodets meridian som finns í veckans BTJ-lista, men jag kan inte riktigt motivera det köpet för jag vet att ingen skulle låna den (förutom jag). Om han vinner så MÅSTE jag ju köpa in den, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Ja, så klart man måste köpa vinnaren :-) Och kandidaterna också :-D

  SvaraRadera
 3. Du missar väl inte Nobeltävlingen, svaret ska vara inne senast 12.45!

  http://fullbokhylla.wordpress.com/2010/10/07/skynda-skynda-nobeltavling/

  SvaraRadera
 4. Förresten, du fick ju världens bästa motiv till att köpa nobelpristagare av mig, jag har missat om du bloggat om det som du sa! ;-)

  SvaraRadera