onsdag 27 oktober 2010

Neg i USA

Jag vill inte! Neej, jag vill inte alls! Det brukar, mestadels, vara dottern som uttalar meningar som dessa, men just nu är det jag. Och det jag inte vill, det är att läsa Paul Auster. Jag känner mig bara neg, neg, neg. Och då är det naturligtvis ganska dumt att börja läst just Paul Auster. Så han får finna sig i att bli oläst ännu ett tag, i stället läser jag Erica Jong. Sedan är det äntligen dags att resa tillbaks till Afrika, där känner jag mig litterärt så hemmastadd (trots att jag egentligen inte alls läst mycket från denna stora kontinent). Jag ser verkligen fram emot att läsa Ama Ata Aidoo, Nuruddin Farah, Assia Djebar och Fatou Diome.

Hur går det för er andra resenärer? Finner ni er tillrätta i Nordamerika?

8 kommentarer:

 1. Jag håller nog med dig att Nordamerika prioriteras inte litterärt men precis som du är Afrika det landområdet som mest intresserar mig nu. Har du läst Alain Manbanckou?

  SvaraRadera
 2. Njae, jag var ju i Kanada en sväng men trivdes inte så värst bra. Så jag drar nog direkt till Afrika sen och hoppar över USA på den här resan. Kanske återvänder jag innan vår avslutande tripp till Europa.

  SvaraRadera
 3. Har precis läst ut Paul Austers Invisible som var väldigt, väldigt bra. Bör dock inte läsas om man är allmänt känslig.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att det tra emot lite med Auster, Läste Invisible i somras och var inte över mig imponerad. han är lite för utstuderad och gubbsjuk för mig...

  SvaraRadera
 5. Efter två så olika omdömen av Invisible blir jag i alla fall lite mer nyfiken :-) Men Auster får vänta ett tag på att bli läst.

  SvaraRadera
 6. Men förstör nu inte Paul Auster genom att läsa honom när du inte vill! Jag tror aldrig han kommer att bli din favoritförfattare, ändå, så se till att du i alla fall är på väldigt gott humör och taggad när du sätter igång.

  SvaraRadera
 7. Men det var väl inte Osynlig/invisible vi skulle läsa? Jag har läst Dårskaper i Brooklyn och älskade!

  SvaraRadera
 8. Illusionernas bok var den planerade boken för resstoppet. Kul att höra om Dårskaper..., den har jag i bokhyllan.

  Alain Manbanckou har jag inte läst något av Bokstödet, rekommenderar du honom?

  SvaraRadera