torsdag 7 oktober 2010

Mario Vargas Llosa

Efter att ha sprungit runt som en galning på jobbet lyckas jag få på en dator så att jag kan se Peter Englund presentera årets Nobelpristagare. Trots att detta namn funnits med på oddslistorna kom det som en överraskning för mig att priset i år går till den peruanske författaren Mario Vargas Llosa. Av denne författare har jag läst en halv bok, då borde jag väl kunna säga att jag läst honom? Och det var inte för att boken var dålig den inte blev utläst, det var helt enkelt så att jag fick ett gäng recensionsböcker som trängde sig före i kön. Nu är det således hög tid att läsa färdigt Paradiset finns om hörnet, romanen som handlar om Paul Gauguin, konstnären som sökte paradiset.

11 kommentarer:

 1. Har faktiskt också läst ett par böcker av honom. Det var i samband med min "sydamerikanska period" på 80-talet. Måste säga att jag gillade Andarnas hus bättre! :-) Verkar läge för att köra en ny sydamerikansk sväng!

  SvaraRadera
 2. Vet du, jag blev JÄTTEFÖRVÅNAD! Men kul att jag läst honom, flera böcker faktiskt, men det är ingen storfavorit. Jag trodde att det skulle bli en poet och kanske Asiat. Ko Un trodde jag på.

  SvaraRadera
 3. Blev också väldigt förvånad! Och har precis som du läst halva Paradiset finns om hörnet. Har lite mer av honom i bokhyllan, och har pluggat så mycket om honom när jag läst latinamerikansk litteratur att jag blev glad när jag hörde hans namn - äntligen någon jag har stor pejl på sedan innan!

  SvaraRadera
 4. För en gångs skull gissade jag rätt.
  Hoppades på Joyce Carol Oates som vanligt, men trodde på Mario.
  :)

  SvaraRadera
 5. Handlar den om Gaugin? Otroligt intressant! Den måste komma i ny upplaga rätt fort, räknar jag kallt med.

  SvaraRadera
 6. Ja, den handlar om Gaugain och hans kärleksrelationer.

  Jag blev förvånad och inte särskilt nöjd med Akademiens val i år. Mario Vargas Llosa företräder en nyliberal syn som jag definitivt inte delar.

  SvaraRadera
 7. Har Paradiset... hemma oläst. Perfekt!

  Blev så förvånad att jag inte hörde först. Mycket kul!

  SvaraRadera
 8. Och en annan rolig bieffekt, jäklar vad folk läser bokbloggar idag! :-D

  SvaraRadera
 9. Alltså, hur lyckas du få in att texten hamnar bredvid bilden och inte under? Jag har lyckats med det förut men sen blogspot gjorde om sig så verkar det vara förbjudet, för nu går det inte.

  SvaraRadera
 10. Nevermind, det var uppenbarligen en massa skräpkod som hade förirrat sig in i min editor...

  SvaraRadera