måndag 18 oktober 2010

Mer himmel och helvete

Jag har tillbringat en febrig dag i Bay City och mitt tillstånd kan möjligen ha förstärkt upplevelsen av denna roman. När jag inte läst själva boken (Himlen i Bay City av Catherine Mavrikakis) har jag ägnat mig åt all lyssna på gammal musik och läsa om hur PTSD kan överföras från en generation till en annan. Jag har tidigare arbetat med traumatiserade människor och ofta sett tecken på att den nya "icke-drabbade" generationen också visat starka tecken på att vara traumatiserade. Kanske gör detta att jag blir särskilt fascinerad av denna extraordinära roman.

Här är ett exempel på töntmusik av bandet som lånade stadens namn.Här kommer i stället Amys favorit, som även var/är mer i min smak.Jag försöker också komma ihåg en film jag en gång sett. Den handlar om en ung flicka, som är mycket upptagen av sin mormors erfarenheter i koncentrationsläger. Jag hade för mig att Molly Ringwald spelade tjejen, men kan inte hitta information om filmen, hjälp önskas.

(I morgon är jag troligen nog pigg att ordna till en Tematrio.)

2 kommentarer:

  1. Menar du kanske den här filmen med Claire Danes? http://www.imdb.com/title/tt0116592/

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Moa, precis den var det jag sökte efter!

    SvaraRadera