söndag 10 oktober 2010

Relationellt

Nu har läsningen av Tre kvinnor av Marie NDiaye äntligen tagit fart. Boken kändes lite seg i början och jag fick inget riktigt grepp om den. När jag nu läst en knapp tredjedel är omdömet ett helt annat. Det här är en roman med ett visst mentalt och språkligt tuggmotstånd, som verkligen är värd besväret. Författaren skildrar relationer mellan föräldrar och barn och mellan man och kvinna på ett mycket nyanserat, lyhört och tankeväckande sätt. Det här är en författare som säger mig något nytt om relationer, eller som åtminstone säger något på ett nytt sätt om dem. Ett högre betyg kan man näppeligen få av mig. Jag hoppas att den här känslan håller i sig hela vägen till sista sidan.

1 kommentar:

  1. Jag läste om den här senast idag i DN och blev nyfiken. Tog en bild i DN och måste skriva inlgg om det. Kommer senare idag.

    SvaraRadera