söndag 26 april 2009

Trädgårdssöndag

Nu märks det att trädgårdssäsongen är här. Det blir inte mycket läst. Om några veckor kan jag ägna tiden åt att sitta ute och läsa, det blir underbart. Men just nu slåss jag med vresiga rosor, gräver i motspänstig jord och rycker i ändlösa maskrosblad. Fint blir det när det blir klart.

Kanske blir det inte riktigt lika spektakulärt hos oss som det var hos Vita Sackville-West, med inte mycket kan jämföras med Sissinghurst.

Inte heller har vi så enorma och vackra träd som på Hidcote Manor.

Variationen i artrikedom är något mer begränsad än på Eden Project.

Och vi har inte lika fantastiska skulpturala skapelser som på Heligan.

Men vi har vackra gammaldags rosenbuskar, många pioner och en hel del annat som snart sprider skönhet och väldoft i vår lilla vrå av världen.

Men lite blir det naturligtvis ändå läst på kvällarna. Just nu läser jag Jhumpa Lahiris novellsamling Främmande jord. Både författaren och boken är omskriven lite här och var och jag kan bara instämma i lovorden. En ordentlig recension kommer om ett par dagar.

Jag lyssnar också på Le Clézios Afrikanen, men måste medge att jag somnar hela tiden...

Och ja just det, i morgon blir det Tematrio!

5 kommentarer:

 1. Nä, nu är det mycket annat roligt som lånar tid från läsning. Jag hoppas också kunna sitta i trädgården och ta igen det när sommaren kommer!

  Trevlig kamp med maskrosorna!

  SvaraRadera
 2. Sissinghurst ser ju underbar ut! Besökte Eden Projekt i påsken, men den var lite väl mycket turistmaskin.

  Och även om jag för tiden har tillfällig vapenvila mot maskrosorna håller jag med om att det är mycket annat än läsning som lockar så här års.

  SvaraRadera
 3. Jaha, nu kan man inte läsa hos dig igen då! Jag håller också på med Främmande jord och är INTE besviken!

  SvaraRadera
 4. Mmmmm visst är det skönt när belöningen kommer och man kan sitta (eller ännu hellre ligga i sin hammock) och läsa en fin sommardag.

  Eden är rätt turistigt ja. Även Sissinghurst är välbesökt. Men det finns små guldkorn i dem alla.

  Vi har samma smak ofta Dora :-)

  SvaraRadera
 5. Det är bara att dregla över bilderna och trösta sig med att dessa underverk inte ligger granne med ens egen trädgård. En trädgårde med färgtema känns lockande. En härlig tid väntar och vad är bättre än att läsa en bok ute i trädgården medan humlorna surrar och barnen skrattar från bassängen?

  SvaraRadera