onsdag 22 april 2009

Orange Prize for Fiction

Igår publicerade Orange Prize for Fiction sin shortlist. De utvalda böckerna är:

Scottsboro - Ellen Feldman
The Wilderness - Samantha Harvey
The Invention of Everything Else - Samantha Hunt
Molly Fox's Birthday - Deirdre Madden
Home - Marilynne Robinson
Burnt Shadows - Kamila Shamsie

Tyvärr känner jag inte till någon av författarna, men jag misstänker att flera av dem kommer att bli bekanta så småningom.

Jag läste också på hemsidan om tidigare års vinnare och shortlist-nominerade. Här finns några romaner jag läst och många jag är intresserad av att läsa.

Sedan tidigare har jag läst:
A Concise Chinese-English Dictionary for Lovers - Xiaolu Guo
The Blind Assassin - Margaret Atwood
Alias Grace - Margaret Atwood
The Hundred Secret Senses - Amy Tan

Jag kommer med stor sannolikhet att under året läsa:
Half of a Yellow Sun - Chimamanda Ngozi Adichie
The Inheritance of Loss - Kiran Desai
Oryx and Crake - Margaret Atwood

Dessutom är jag t ex mycket nyfiken på Lullabies for Little Criminals av Heather O’Neill efter att ha läst Mariannes recension här.

5 kommentarer:

 1. Från shortlistan är Robinsons Home den enda jag har koll på, om man kan kalla det så när man endast har köpt boken men inte hunnit läsa den än. Har av någon anledning stora förväntningar till den boken.

  Av Atwood har jag läst Alias Grace, som var rätt bra, och sedan Oryx and Crake, som jag har tillåtit mig att tvärsåga här.

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att det är fler än jag som inte hade koll på de här författarna. Men de brukar ju uppmärksammans till slut om de vinner :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte mycket om Alias Grace när jag läste den. Nu är det iofs ett tag sedan, men jag tror att jag skulle gilla den idag också. Intressant att du sågade Oryx och Crake, jag har bara hört lovord tidigare. Ska läsa din recension lite försiktigt så jag inte blir alltför kritisk innan jag läser boken :-)

  Ja, många av författarna förtjänar säkert att uppmärksammas :-)

  SvaraRadera
 4. Hei!
  Hvordan er The Blind Assasin av Atwood? Jeg har lest en del av henne og liker det. Men denne har jeg ikke hørt om. Fin blogg forresten!

  SvaraRadera
 5. Tack Knirk :-) Det är ganska många år sedan jag läste The Blind Assasin, men jag tyckte att den var bra. Dock inte lika bra som min favoritroman Alias Grace.

  SvaraRadera