söndag 12 april 2009

Det hopar sig

Just nu hopar det sig en massa böcker på nattduksbordet. Jag vill läsa så mycket att jag inte lyckas låta bli att läsa flera böcker samtidigt. Alldeles nyss har jag lyssnat klart på Gunilla Nyroos' uppläsning av Kerstin Thorvalls När man skjuter arbetare. Jag har lyssnat flera timmar under morgonen och har svårt att släppa boken känslomässigt. Här sitter jag med tårar i ögonen och ett leende på läpparna. Leendet orsakas av glädjen att ha fått ta del av en oerhört välskriven, engagerande berättelse. Om jag gav betyg skulle denna bok få en femma. Jag har fortsättningen I skuggan av oron i min bokhylla och den måste jag nog börja läsa omgående. Dessutom har jag fått klart för mig att det finns ytterligare en bok, Från Signe till Alberte, i serien, som jag måste få tag på.

Samtidigt har jag börjat läsa några sidor i den långsamma, eftertänksamma Stilla och några kapitel i den humoristiska Mohammed Cohen av Claude Kayat. De här böckerna vill också gärna bli lästa omgående. Och inte nog med detta, alla böckerna jag nu har på gång är "läseböcker", jag måste dessutom lyssna på en ljudbok. Jag hade tänkt lyssna på första delen i Cora Sandels serie om Alberte, men misstänker att jag då kommer att känna mig lysten på de övriga delarna omedelbart.

Ja, tänk vilka härliga problem man ändå kan ha. Bokhyllan är fylld av olästa vänner och biblioteken lockar med sin mångfald. Dessutom skiner solen, så nu är det trädgårdsarbete och inte läsning som lockar allra mest.

Glöm inte att det blir Tematrio i morgon!

7 kommentarer:

 1. Kjenner meg veldig godt igjen i dette! Så mange bøker, så lite tid.
  Håper du liker Albertebøkene forresten, de er fine. Men ikke særlig lystige.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte jättemycket om de tre Signe/Alberte-böckerna. Tycker nog allra bäst om den sista, "Från Signe till Alberte", så bra! Thorvall alltså!

  SvaraRadera
 3. Lilla syster, jag tror att jag läst Alberteserien för länge sedan och tyckt mycket om den.

  Kajsa, jag förstår inte hur jag kunnat missa Thorvall tidigare, exakt i min smak.

  SvaraRadera
 4. Angenäma bekymmer, verkligen! Men som du säger, lockar trädgården ett tag framöver. Det känns ju skönt att få arbetat undan lite där också, så att man så småningom bara kan sitta där ute och njuta av grönska, odling och blomster OCH LÄSA. :)

  SvaraRadera
 5. Jag har Thorvall-serien stående i bokhyllan. Hittade alla tre inbundna i princip i nyskick på en Myran-butik för några år sedan, 20 kr styck om jag inte minns fel. Funderade på att börja läsa dem senast idag och efter dina berömmande ord måste jag ju göra det!

  SvaraRadera
 6. Vilket fynd Frida! Hoppas du också gillar dem :-)

  SvaraRadera