onsdag 1 april 2009

Ipred inget aprilskämt

Läser idag på SvD om första fallet efter nya lagen. Det är ljudboksförlag som vill kunna identifiera ett IP-nummer. Folk får ha vilka åsikter de vill om fildelning för min del, men Ipredlagen tycker jag är obehaglig. Det förvånar mig också att det var just ljudböcker som blev första fallet. Jag hade ingen aning om att de laddades ner i så hög grad eftersom de ju kan lånas på bibliotek. Förvisso kan man det med musik också, men man lyssnar ju inte på samma sätt på böcker och musik.

4 kommentarer:

 1. BLOGGTIPS. Jag är författare. Förutom poesi har jag börjat skriva noveller med material från självupplevd erfarenhet av psykvården. Kolla:

  http://nattljuset.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Nej, vad hemskt!
  Jag tycker att Ipred-lagen börjar kännas lite "1984".

  SvaraRadera
 3. Ja, jag läste just Kallocain och undrar när de ska installera kameror i sängkammaren...

  SvaraRadera
 4. Håller med om att det är konstigt det där med ljudböckerna, de kostar ju ingenting att låna på bibliotket liksom :/

  SvaraRadera