söndag 26 april 2009

Jorden Runt på 8 dagar - Påminnelse

Utmaningen Jorden Runt på 8 böcker startar inom kort. Planen är att vi ska ta oss jorden runt på 8 böcker och vara hemma igen kring årsskiftet. I början av varje månad anländer vi till ett nytt resmål och jag kommer då att kortfattat presentera de tre böcker man kan välja mellan. Välj en (eller fler om ni har lust), läs den och skriv något om den på er blogg. Posta en kommentar med länk till mig så att jag kan skapa länklistor för de olika resmålen. Om ni inte har en egen blogg, kan ni posta era kommentarer angående den lästa boken i samband med att jag skriver om den bok jag läst på resmålet.

Man kan naturligtvis även välja att vara med på vissa delar av resan. Virtuella och bokliga resor har ju just den fördelen :-) Hoppa av och på som det behagar er. Om ni har läst alla föreslagna böcker för resmålet så välj en egen, gärna skriven av någon av de föreslagna författarna.

Anmäl intresse här så ska jag lägga till er på länklistan till alla resenärerna.

Listan över alla böckerna finns nedan. De allra flesta finns att köpa i bokhandel eller på antikvariat. Någon enstaka måste kanske lånas på bibliotek.

Trevlig resa!

Östeuropa i Maj:
Franz Kafka (Tjeckien) - Förvandlingen
Herta Müller (Rumänien) - Hjärtdjur
Alexandr Solzjenitsyn (Ryssland) - En dag i Ivan Denisovitjs liv

Mellanöstern i Juni:
Abraham B. Yehoshua (Israel) - Kvinnan i Jerusalem
Suad Amiry (Palestina) - Sharon och min svärmor
Khaled Hosseini (Afghanistan) - Tusen strålande solar

Asien i Juli:
Kiran Desai (Indien) - Bittert arv
Gao Xingjian (Kina) - Ensam människas Bibel
Haruki Murakami (Japan) - Norwegian Wood

Oceanien i Augusti:
Doris Pilkington (Australien) - Rabbit-Proof Fence
Patrick White (Australien) - Tant Theodora
Keri Hulme (Nya Zeeland) - Benfolket

Sydamerika och Västindien i September:
Gabriel García Márquez (Colombia) - Översten får inga brev
Roberto Bolaño (Chile) - Om natten i Chile
Maryse Condé (Guadaloupe) - Färden genom mangroven

Nordamerika i Oktober:
Toni Morrison (USA) - Älskade
Philip Roth (USA) - Envar
Margaret Atwood (Canada) - Oryx och Crake

Afrika i November:
Chinua Achebe (Nigeria) - Allt går sönder
Nadine Gordimer (Sydafrika) - Min sons historia
Tayeb Salih (Sudan) - Utvandringens tid

Västeuropa i December:
José Saramago (Portugal) - Blindheten
Virginia Woolf (England) - Mrs Dalloway
Per Petterson (Norge) - Ut och stjäla hästar

12 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag hoppar på jorden runt-resan. Kanske kan det skaka liv i min avsomnande blogg..

  SvaraRadera
 2. Gleder meg til å legge ut på denne reisen:)

  SvaraRadera
 3. Har lagt till dig m :-)

  Jag också lillasyster :-)

  SvaraRadera
 4. Har gjort min resrutt, det blev tio böcker!

  SvaraRadera
 5. Jag hoppar på resan!Ska bli kul att se vad medresenärerna tycker om böckerna! /Camelia

  SvaraRadera
 6. Snyygt jobbat Lilla O.

  Lägger till er Camelia :-)

  SvaraRadera
 7. Jag har gjort en egen lista som jag tidigare informerade dig om :) (http://bokmarkt.hundora.se/2009/04/jorden-runt-pa-8-bocker/). Listan är inte helt klar än, men det kommer den vara till 1:a maj. Jag vill ändå passa på att tacka för en toppen idé och det ska bli skoj att följa er resa :D

  SvaraRadera
 8. Jag kunde inte hålla mig, började resa idag...

  SvaraRadera
 9. Hejsan! Jag skulle också vilja vara med på resan! Jag hoppas kunna fullfölja den; jag vill i alla fall göra ett försök! Här är min blogg: http://havsdjupens-sal.blogspot.com/

  SvaraRadera
 10. Välkommen ombord Cool like Plastic :-)

  SvaraRadera
 11. Jag är jättegärna med jag också!

  SvaraRadera
 12. Kul att du hänger med Andrea :-)

  SvaraRadera