onsdag 15 april 2009

Livet kan inte vänta

Livet kan inte vänta av Sara Natt och Dag, utgiven av Prisma, 2009.

Livet är för kort för att slösas bort, varje dag och varje timme är viktig. Det gäller att leva här och nu. Oftast glömmer vi att leva i nuet, men ibland får man sig en tankeställare. Boken Livet kan inte vänta är en sådan tankeställare. Den handlar om Hanne 28, Sabina 34 och Ulrica 35 som har en sak gemensamt; obotlig cancer med hot om snar död. Dessutom har de en okuvlig vilja att leva och en stark önskan att dela med sig av sina upplevelser.

Boken är skriven av kuratorn Sara Natt och Dag, som arbetar på Radiumhemmet i Stockholm. Fotografen Urban Brådhe följer kvinnorna och deras familjer på nära håll under 7 månaders tid. De personliga berättelserna varvas med expertkunskap om sjukdomen, behandling, existentiella frågor och Gud. Här tas alla de svåraste tankarna upp på ett mycket äkta sätt.

Det här är en bok för alla som lever med cancer, för deras familjer och för alla som själva någon gång funderat kring livet, döden och meningen. Dessutom går en del av bokens intäkter till Radiumhemmets forskningsfonder. Så köp boken, läs den och lev!


Läs andra bloggares inlägg om

4 kommentarer:

 1. Det här är en sån där bok man kan säga usch om. Att den känns jobbig att läsa. Men jag har läst två av kvinnornas bloggar och blivit faschinerad (eller hur det stavas...sömnbrist...) av deras livsglädje. Jag ska helt klart läsa när den kommer till närmaste bibliotek.

  SvaraRadera
 2. Ja, helst vill man ju inte att vissa saker ska finnas. Men livet blir som tydligast i dödens närhet.

  SvaraRadera
 3. Takk for flott boktips! Jeg er veldig glad i å lese historier fra virkeligheten, og spesielt pasient/pårørende-historier (sykepleier to be ;), og når jeg fant ut at man kan kjøpe denne (og masse annen svensk litteratur) gjennom capris.no måtte jeg legge den til på ønskelisten min :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas du kommer att uppskatta boken. Livet och döden är ju ämnen man måste arbeta med under vårdstudier.

  SvaraRadera