lördag 18 april 2009

Bokforum?

Som gammal forumägare saknar jag ofta den snabba konversationen som kan uppstå på ett forum. Igår ramlade jag oförhappandes in på ett norskt bokforum, som jag blev nyfiken på. Jag är säker på att jag bokmärkte det, men kan nu inte hitta länken. Kan jag få lite hjälp med detta? Finns det verkligen inget svenskt, välfungerande forum där man pratar böcker?

13 kommentarer:

 1. Jeg kan sikkert hjelpe deg hvis du gir flere ledetråder :-)

  SvaraRadera
 2. Jag lyckades hitta min länk till Bokprat till slut. Det verkar vara ett trevligt, men inte så aktivt ställe.

  SvaraRadera
 3. Jag pratar böcker inne på Allt för föräldrars forum; det finns en speciell avdelning för böcker (under Fritid och fest) http://www.alltforforaldrar.se/snack2/forumdisplay.php?f=106

  SvaraRadera
 4. Jag brukar också snacka där Paula :-)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar forumformen, jag med. Jag startade ju www.litteraturvetare.se i hopp om att det skulle bli många livliga och trevliga diskussioner där och även om sidan bara är i sin barndom kommer åtminstone jag svara ifall du skriver något där. :-)

  SvaraRadera
 6. Jag har också spanat efter något stort, aktivt litteraturforum på svenska men inte hittat något. Har faktiskt funderat rätt allvarligt på att starta ett själv. ;) Det som får mig att tveka är att det skulle krävas en hel del jobb för att få folk att hitta dit så att det blir just stort och aktivt och inte bara ytterligare ett tomt forum på nätet...

  SvaraRadera
 7. Så trivelig at du har funne fram til Bokprat! Du har rett i at det ikkje er så aktivt - kanskje fordi det ikkje er så mange medlemmar der. Men triveleg er det.

  SvaraRadera
 8. Jag var en av era första medlemmar Martin, fast sedan kraschade allt. Jag ska regga mig igen så klart.

  Det krävs som du sa Maria mycket jobb att starta ett forum, annars skulle jag också vara sugen. Men det är möjligt att själva ämnet är för smalt och individualismen för stor. De var inom Sims community jag moddade och senare drev ett eget forum. Med tanke på att några miljoner människor spelar Sims går det ju att få ihop gäng lite här och var. Dessutom var det oerhört få som försörjde sig inom området, och få "experter".

  Det var din länk till mig på Bokprat som ledde mig dit Bai :-)

  SvaraRadera
 9. Lyran: Jo, jag vet och jag var glad för det (inte kraschen, utan att du reggade dig :-) ). Skrev det mest för att påminna dig och göra lite skamlös reklam när ämnet väl togs upp. Just eftersom det är så svårt att locka folk är det bra med skamlös reklam. Det intressanta är att det inte behövs sådär jättemånga för att det ska se aktivt ut (vilket är det viktiga). Förhoppningsvis är det något som går att hjälpas åt med. Trafik genererar oftast mer trafik.

  SvaraRadera
 10. Du får gärna göra reklam hos mig Martin :-)

  SvaraRadera
 11. Bokcirklar.se och bok.nu har forum.

  SvaraRadera
 12. En bokcirkel på nätet, på adressen www.bokcirkelonline.com är en virtuell bokcirkel där vi just diskuterar böcker i ett forum. Jag tog över sidan för ett par månader sen och har inte hunnit fräscha upp layouten än, men det kommer att komma, och medlemmarna blir alltmer aktiva, så jag kan rekommendera sidan ;)

  SvaraRadera
 13. Tack Ylva och Jorunn för tipsen, ska definitivt göra besök på de olika forumen :-)

  SvaraRadera