onsdag 15 april 2009

Jorden runt...

Som en del av er möjligen förstått av alla mina inlägg om författare från olika världsdelar är min målsättning att bredda mitt läsande och försöka ta del av olika kulturer. Jag har försökt välja ut ett antal böcker från olika regioner och tänker ge mig ut på en resa - Jorden Runt på 8 böcker. Har ni lust att följa med?

Om det finns intresse för att följa med på denna resa gör jag en bloggversion av resandet. Jag har, med hjälp av många av er (och era bloggar), valt tre böcker för varje region. Tanken är att man väljer en av dem och skriver något om sin läsupplevelse i sin blogg. (IRL är tanken att detta ska blir en bokcirkel.)

Naturligtvis kan man hoppa på och av resandet som man vill, men grundtanken är att vi ska läsa 8 böcker från olika världsdelar fram till årsskiftet. Är någon intresserad?

16 kommentarer:

 1. Idén är så god så det är svårt att avstå. Jag åker med!

  SvaraRadera
 2. Bra idé! I förhoppning om att jag kommer kunna delta säger jag att jag är på. I värsta fall kommer jag vara tvungen att avstå, i bästa fall kommer det gå hur bra som helst. Jag hoppas på det senare.

  SvaraRadera
 3. Är definitivt med! Kul idé. Har försökt få mina elever att tipsa om böcker från sina hemländer, men det har inte gett något resultat ännu.

  SvaraRadera
 4. Så kul att det finns flera som är intresserade. Då ska jag fila lite mer på listan och presentera den i kväll eller i morgon.

  SvaraRadera
 5. Även jag vill gärna vara med- tycker det känns mycket inspirerande.

  SvaraRadera
 6. Följer på avstånd. Deltar gärna ibland. Kan kanske få tips för min bokhandel:)

  SvaraRadera
 7. Kul att ni hänger med. Agnes, jag fick nyss ett bra tips i din blogg, på en bok jag till och med äger, men ändå glömde bort :-)

  SvaraRadera
 8. Har man sagt A får man säga B. . .

  SvaraRadera
 9. Jag håller redan på att läsa mig jorden runt, så jag är gärna med om jag får tag på böckerna du tänkt ut. Det låter spännande!

  SvaraRadera
 10. Bra initiativ (igen)! Jag kommer nog inte åka med hela vägen, men läser med intresse och hoppar kanske på tåget lite spontant här och där.

  SvaraRadera
 11. De flesta böckerna ska du nog kunna få tag på Paula.

  Hoppa lite av och på som du vill Spec, i en världsdel läser vi din favvo, men du har så klart redan läst den boken :-)

  SvaraRadera
 12. Nu när jag läst litteraturlistan är jag på, eftersom jag inser att flera av böckerna har jag läst/läser och andra vill jag verkligen läsa.......

  /HarrietN

  SvaraRadera