söndag 15 februari 2009

Nostalgia - Sagan om Mästerkatten

Vi håller på med ett renoveringsprojekt här hemma och idag föranledde detta genomgång av allt som samlats i klädkammaren. Och där fanns bl a mina barnböcker. Så glad jag blev att återse alla mina barndomsvänner; där fanns små Pixi-böcker, lite bilderböcker, mina hästböcker och alla Kitty-böckerna! Genast bestämde jag mig för att skapa en liten nostalgihörna på bloggen. Mina finaste måste ju visas upp!

Sagan om Mästerkatten fick jag "ärva" efter en kusin. Den är tryckt 1960 i Tjeckoslovakien. Som barn förundrades jag mycket över denna bok, som i mina ögon var magisk. Bokens 3D-effekter fascinerade mig och dessutom kunde man t o m röra på vissa av figurerna! Själva berättelsen om den listiga katten som lyckades bli statsminister var mindre intressant än bilderna.

 
Att katten var mycket speciell och både förbryllade och förskräckte kan man se redan på framsidan. Dessutom kan man röra på hatten!


Hos skräddaren får den belåtne katten fina kläder och skräddaren kan buga!


Finast tyckte jag så klart att kungens vagn med prinsen och prinsessan var.

Än idag tycker jag allt att denna bok är mycket speciell. Trots den vuxnes förståelse av 3D effekter, känns boken ändå magisk.

4 kommentarer:

 1. En sådan fin bok. Jag förstår att den väcker mycket nostalgi. Jag hade också "Mästerkatten" men inte med "pop-up". Däremot hade jag en väldigt fin Nalle Puh i den versionen (Nalle Puh som flög i en vacker blå ballong, vill jag minnas). Gamla barnböcker är det något alldeles speciellt med.

  SvaraRadera
 2. Ja, visst blir man alldeles till sig över gamla barnböcker :-)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar nostalgi. Vad roligt det är med sina gamla saker/böcker!

  Hoppas du visar mer i din hörna. ;)

  SvaraRadera
 4. Jajamensan, det ska bli lite mer i nostalgihörnan.

  SvaraRadera