fredag 20 februari 2009

Fredagstrött

Vad ska man blogga om en fredag kväll när man är trött intill utmattningens gräns? Har jag möjligen något intressant och /eller nytt att säga om de böcker jag läser? Nej, jag har ju redan avgett små delrapporter. Jag älskar fortfarande "Kvinnor och äppelträd", tycker mycket om Jag, Helga Gregorius och brottas med martyrtemat i Rosen på Tistelön.

Kanske jag kan berätta något om dotterns böcker då? Nej, hon "läser" också det gamla vanliga. Mammu Mu är stor favorit och alla böcker om bokstäver älskas. Dock har hon nu fått smak för dataspel och vill gärna spela Fem myror.... Man blir fascinerad över inlärningsförmågan och snabbheten hos en 3½-åring.

Mitt nostalgitema då? Skulle jag inte kunna visa bilder och berätta lite om några favoriter från barndomen? Jo, det skulle jag väl kunna, men det känns allt väldigt motigt att ta fram kameran, fota och skriva något. Det får nog vara tills i morgon.

Nåväl, kan jag berätta något om en spännande film eller ett TV-program då? Tillåt mig småle, när såg jag senast en hel film? Jo, jag såg ju faktiskt hela Mamma Mia vid jul ungefär. Tyckte den var riktigt dålig. För övrigt har jag idag sporadiskt tittat på snuttar av Händige Manny, 2½ Men (den serien gillar jag faktiskt) och Dr Phil. Vi missade t o m att spela in På spåret, som är ett av få verkligt sevärda TV-program. Fast jag är inte så säker att jag kommer att fortsätta titta när Oldsberg och Hellberg slutar.

Kanske jag skulle berätta lite om min dag? Hmmm, jag tror inte att någon är så intresserad. Men jag träffade en go' liten kille med koncentrations-svårigheter på jobbet och jag köpte en midsommarklänning till dottern på vägen hem. Väl hemma tog jag en liten tupplur. Nej, för att det där med dagboksbloggande ska fungera måste man nog ha ett mer varierande, spännande liv. Fast ni kanske skulle vara intresserade av att se dagens outfit? Det är en röd hellång plyschmorgonrock ... ja, fast jag hade jeans tidigare idag på jobbet. Märket har jag ingen aning om.

Nu vet jag vad jag ska göra, jag ska ge er lite länkar till kära medbloggare som skrivit något av större intresse än mitt pladdrande. Besök idag:

La Bibliofille och läs om Roberto Bolaño

Marianne och försök klura ut var dagens citat kommer från

Martin Ackerfors som skriver om både filmer och böcker.

I morgon hoppas jag att ni kommer tillbaks för att - förhoppningsvis - hitta något mer substantiellt att läsa på min blogg. God natt!

5 kommentarer:

 1. Hihi! Dagens outfit kanske vore något trots allt... ;) Hos mig skulle det visas en blå plyschmorgonrock. Nä, jag tror att det är bäst att jag håller mig till annat än mode. Men det är svårt att komma på inlägg ibland, tycker jag. Du lyckades väldigt bra nu, tycker jag. Man blev glad. <3!

  SvaraRadera
 2. Istämmer med första talare, man blev glad!

  Men hör ni förresten... Modebloggande är ju ett uttjatat tema, men vad med att börja morgonrocksblogga! Det känns som det skulle ha potential. :-)

  SvaraRadera
 3. Tackar mina damer :-) Jag har hela 3 morgonrockar att bidra med. En röd och en vinröd i plysch med dragkedja samt en i mörkblå frotté med Pliktverkets logga (present då jag arbetade där). Hur ser era fashionabla rockar ut?

  SvaraRadera
 4. Jag, som har fått tillfälligt slut på bokbloggeriengagemang, kastar mig genast ut i en beskrivning av mina två kära morgonrockar.

  Båda är av herrmodell, vilket jag av någon outgrundlig anledning föredrar. Den ena är i fleece med ränder i olika beige-/brungfärger, och den andra i grönsvart skotskrutigt tyg (egentligen är den kanske mer en rökrock). Sistnämnda passar förresten utmärkt att ikläda sig för läsande av gamla engelska klassiker. ;-)

  SvaraRadera
 5. Den där skotskrutiga låter verkligen mysig :-)

  SvaraRadera