torsdag 12 februari 2009

Bokrea

När AdLibris erbjuder mig att bli VIP-kund på bokrean tackar jag naturligtvis genast ja. Men i ärlighetens namn har jag inte handlat på bokrean på flera år. Den senaste bok jag köpte på rean var Alkemisten av Coelho, och den står fortfarande oläst i bokhyllan. Nej, när jag tänker efter inser jag att den inte ens står kvar i hyllan, den ligger i ge-bort-påsen.

Förr var den en fest att gå på rean. Jag var alltid där och trängdes första dagen - eller natten. Och jag köpte många böcker som senare blev favoriter. Men på senare år har jag inte lyckats fynda något vidare.

Bokrean på nätet har jag aldrig testat. Det känns ju inte alls som "riktig bokrea"; på den ska man ju trängas och svettas. Men det är nog möjligt att jag ändå inte har lust att ge mig ut i trängseln, för att bli besviken på utbudet. Har bokrean blivit sämre? Eller är det jag som förändrats? Borde man inte snart få hem kataloger?

5 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det du skriver. Jag tror att rean har tappat sin tjusning pga av att böcker blivit billigare. Med sänkt bokmoms och nätbokhandlarnas priser.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att den faktiskt blivit sämre också. Mer mainstream, färre udda, spännande titlar.

  SvaraRadera
 3. Kanske för att vi kanske bryr oss mer om vilken utgåva det är. Jag älskar pocketar och dom ser jag sällan på rean. Rea-böckerna är billighetsutgåvor av mainstreem-böcker som snowflake skriver. Jag saknar en schysst pocket-rea.

  SvaraRadera
 4. Jag är inte heller någon flitig kund på bokrean numera (av ovan "anförda skäl" som det heter på tråkig kanslisvenska). Jag undrar också precis som du var farao katalogerna har tagit vägen? Något att bläddra i kunde trots allt vara trevligt.

  (Ser jag den stora boken om "Vikingen" (folioformat) i år igen skriker jag högt (och inte av glädje)

  SvaraRadera
 5. Ja, det finns säkert många olika faktorer som gör att bokrean inte längre känns så intressant. Det är ju, som du säger Emm, så att böcker blivit billigare. Och utbudet känns verkligen "mainstream". En rejäl pocketrea vore fantastisk Pb Lover :-) Jag ska kolla efter "Vikingen" åt dig, Ingrid *fniss*

  SvaraRadera