måndag 23 februari 2009

Bokrea - experterna och jag tipsar

I DN tipsar Jan Eklund om fynden i årets bokreakorgar. Han tycker att vi bl a ska köpa Jung Changs Mao, August Strindberg, Ian McEwans På Chesil beach och Om skönhet av Zadie Smith. Jag har ännu inte läst På Chesil Beach men Lördag av samme författare var riktigt bra.

SvD:s Kaj Schueler tycker att vi ska satsa på två nyöversatta klassiker: Thomas Manns Buddenbroks och Lev Tolstojs Krig och fred. Vidare rekommenderar han bl a JD Salinger, Zadie Smith, Salman Rushdie och Julio Cortázar. Av dessa blev jag faktiskt nyfiken på Cortázar.

Förutom de böcker jag bloggat om att jag redan beställt eller funderar på att köpa i morgon (nej, jag ska inte ut i natt) vill jag gärna tipsa om några av mina reafavoriter. Abraham B. Yehoshua är en intressant författare och hans Den befriade bruden skulle jag köpt - om jag inte redan hade gjort det. Vibeke Olsson är en av mina favoritförfattare och ett par av hennes böcker finns med på rean. De två saliga av Ulla Isaksson är en mycket bra relationsroman som jag gärna vill rekommendera. Bland småbarnsböckerna är Bu och Bä och allt av Carin och Stina Wirsén definitivt värt att köpa.

2 kommentarer:

  1. Jag var ute i morse och roffade åt mig en Stina Wirsén. Enligt kassörskan hade jag lyckats lägga beslag på sista exemplaret vilket förvånade mig eftersom jag var där klockan sju och butiken var nästan tom. Förbeställningar var gåtans lösning, men det måste betyda att Wirsén är riktigt populär!

    SvaraRadera
  2. Ja, Wirsén är makalöst bra, tycker alla i vår familj.

    SvaraRadera