torsdag 19 februari 2009

Dagens citat

"Det är bra med ett öppet sinne, men inte så öppet att hjärnan trillar ut."

Detta citat läste jag nyss i en medicinsk tidsskrift angående vissa former av alternativ behandling. Och jag har svårt att sluta fnissa för jag tycker att detta ordstäv passar in på många områden i livet.

Har ni några bra citat/ordspråk ni vill dela med er av?

8 kommentarer:

 1. Haha... Tack för att Du fick mig att skratta..! :)

  SvaraRadera
 2. Jag har ju en citatsnurra på min blogg med ett hundratal bra citat. Om jag måste utse ett favoritcitat får det bli Bertrand Russell: "Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel."

  SvaraRadera
 3. Det är ett suveränt citat, Martin :-)

  SvaraRadera
 4. En kollega gav en extra twist till det där öppna sinnet och sa något i stil med att det gäller att få studenterna att ha tillräckligt öppet sinne för att man ska få in något i det men inte så öppet att hjärnan faller ut.

  Nu är kollegan engelsman och väldigt verbal och rolig så det blev verkligen mycket roligare när han sa det på engelska än när jag tafflar fram andemeningen. Men det är ett verkligt bra uttryck.

  SvaraRadera
 5. Jag kan tänka mig att citatet låter ännu bättre på engelska :-)

  SvaraRadera
 6. Mitt favoritcitat är också från Bertrand Russel: "The fact that an opinion has been widely held, is no evidence whatsoever that it is not utterly absurd. Indeed, in view of the silliness of the majority of mankind, a widespread belief is more likely to be foolish than sensible."

  Amen.

  SvaraRadera
 7. Ja, man kan ju inte annat än hålla med...

  SvaraRadera