söndag 15 februari 2009

Birgitta Lindén - debutant och 80+

Ur SvD:

"Jag fick Bengt Ohlssons Gregorius och Hjalmar Söderbergs Doktor Glas i julklapp och då tänkte jag: "Men Helga, Gregorius fru, då!" Sedan satte jag mig och skrev."
Jag blev också mycket intresserad av Helgas berättelse då jag läst Doktor Glas och Gregorius. Därför är jag mycket glad att Birgitta verkligen genomförde sitt skrivprojekt. Jag läser Jag, Helga Gregorius just nu. Det är en omfångsrik bok, som även berättar om Helgas uppväxt. Ännu c:a 100 sidor in i boken är Helga ett barn, en brådmogen, vetgirig liten unge. Jag är, så här långt, mycket förtjust i berättelsen.

5 kommentarer:

 1. Takk for tips! Denne må eg bare få lese. Eg syntest det var kjempespennande å lese "Gregorius" etter å ha lese "Doktor Glas".

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte också mycket om "Gregorius" som komplement till "Doktor Glas", men saknade omedelbart ett kvinnligt perspektiv. Så glad att jag hittade "Jag, Helga Gregorius".

  SvaraRadera
 3. Det är ju underbart! Vilken krutgumma. fast hon kanske har publicerat sig tidigare?

  SvaraRadera
 4. Åh, den måste jag läsa. Tänkte precis som du när jag läste Gregorius!

  SvaraRadera
 5. Birgitta skrev tydligen en bok och försökte få den publicerad i slutet av 50-talet. Men den blev refuserad. Därefter har hon yrkesarbetat på en tidning och som pensionär lett en skrivarcirkel. Hon verkar vara fantastisk!

  Ja, det blev ju så tydligt att Helgas röst saknades när man läst både Doktor Glas' och pastorns versioner.

  SvaraRadera