måndag 9 februari 2009

Boklån-bokbyte på jobbet?

På min arbetsplats arbetar drygt 60 personer. Om alla tog med 3 böcker de inte längre vill ha i hyllan får vi ju en fin liten start på ett lånebibliotek. Dessutom finns där kanske fler sådana som jag; dvs sådana som med glädje donerar mer än 3 böcker. Man skulle också kunna byta böcker med varandra. Visst är väl detta en bra idé? Är det någon som har ett boklåne-bokbytesystem på sin arbetsplats? Ge mig gärna lite tips, så ska jag starta upp på min arbetsplats.

4 kommentarer:

 1. Jodå, på min arbetsplats (drygt 250 anställda) togs ett initiativ för länge sedan. Man skulle ta med böcker man inte ville ha, och så kunde man ta med sig de man vill ha istället.

  Såvitt jag sett, så står exakt samma böcker kvar som från början...

  Så i vårt fall fungerade det inte alls. Däremot tycker jag definitivt att det är ett jättebra initiativ och säger bara:

  Kör så det ryker...=)

  SvaraRadera
 2. Ja, mitt förra jobb hade en fin röd trähylla där man fick ställa ifrån sig böcker man inte ville ha eller som man helt enkelt ville dela med sig av. Vem som helst fick plocka åt sig en eller flera böcker, så länge man ställde dit lika många som man tog. Det funkade jättebra! Bokförrådet växte stadigt dessutom, så det måste ha funnits gott om givmilda själar på plats... Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Tackar för uppmuntran - jag ska skicka ut ett förslag på jobbmailen senare idag. Jag skulle tro att det kan fungera på mitt arbete eftersom många där verkligen läser en hel del :-)

  SvaraRadera
 4. På min makes förra jobb, där det vimlade av pendlare, hade de en hylla där man ställde böcker man läst och inte ville ha kvar. Jättebra för den som skulle till tåget och behövde något att läsa!

  SvaraRadera