tisdag 10 februari 2009

Bok-SM

Är du med och tävlar i Bok-SM? Det kanske du borde vara. Bok-SM är ett unikt projekt där ett bokkontrakt med Piratförlaget ligger i potten. Sedan i november har man haft möjlighet att lägga upp sina färdiga- eller halvfärdiga böcker på Kapitel 1. Medlemmarna har därefter röstat på varandras alster och topplistor har skapats.

Från och med igår kunde man börja anmäla sin bok till själva tävlingen. Kriterierna är att boken måste vara skönlitterär och den måste vara minst 200 000 tecken. Däremot måste den inte vara helt färdig nu, man har till den 31 mars på sig att skriva klart boken.

Under våren kommer läsning och röstning att äga rum både bland medlemmarna på Kapitel 1 och i en professionell lektörsgrupp, som består bland annat av Piratförlagets medarbetare. Röstningen sker i flera steg där medlemmarnas- och lektörgruppens val väger ungefär lika tungt.

"Röstningen sker enligt klassisk melodifestivalmodell", säger Ola Lauritzson, som ursprungligen kom med idén. Den 1 juni koras vinnaren, vid en galatillställning i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar